کتابی که موجب هدایت عالم مصری شد

نگاهی به کتاب «چرا شیعه شدم»

محمدامین انطاکی از علمای اهل سنت مصر درباره نقش کتاب «المراجعات» در گرایشش به تشیع اینچنین می‌گوید: بلاغت کتاب و سبک جمله‌بندی آن و شیرینی الفاظ و نیکویی معانیش مرا به وحشت انداخت. در این کتاب دلیل‌های قاطع حجت را بر انسان تمام می‌کند.

به گزارش ادیان نیوز، کتاب «چرا شیعه شدم» به قلم شیخ محمدامین انطاکی و ترجمه آیت‌الله محمدحسن مرعشی شوشتری است که در هفت فصل استدلالات نویسنده برای گرایش به مذهب تشیع را تشریح کرده است.

در این کتاب انطاکی از علمای شافعی پس از تشرف به مذهب اثنی عشری با استفاده از و استناد به بیش از ۱۵۰ کتاب از منابع اصلی مذاهب چهارگانه اهل سنت اعم از شافعی، حنفی، حنبلی و مالکی شامل تفاسیر، مقاتل، سیر، تواریخ و … در اثبات حقانیت ولایت اهل بیت(ع) با بهره‌گیری از بهترین اسلوب و بیانی بسیار مستدل و موزون و عباراتی شیوا نگاشته است.

محمدامین انطاکی این گونه از خود می‌گوید: ولادت من در سال ۱۳۱۴ هجری در روستایی به نام عنصو که از روستاهای تابعه شهر انطاکیه است، اتفاق افتاد.

مؤلف این کتاب سالیان درازی از عمر خود را در مذهب سنت و جماعت گذرانیده و در اثر مباحثه و مذاکره با عده‌ای از علمای شیعی و مطالعه کتاب‌های ایشان، مذهب امامیه اثنی عشری را پذیرفته است و در اثر شیعه شدن مؤلف، برادرش شیخ احمد و عده فراوانی از علما و غیرعلما نیز به مذهب تشیع گرویده‌اند.

انطاکی درباره شیعه شدنش دلایل پنج‌گانه‌ای را بر می‌شمرد و این چنین ابراز می‌دارد: وحی در خانه ایشان نازل شده و اهل بیت(ع) از دیگران به آنچه در خانه است، داناترند، بنابراین بر هر عقل عافیت اندیش سزاوار است که ادله صحیح و قطعی را ترک نکند و به گفتار اجانب که در احکام دین دخالت کردند، توجه نکنند.

 

البته در این اثنا به ماجرای دیگری اشاره می‌کند که موجبات گرایش او به مذهب شیعه اثنی عشری را رقم می‌زند و این چنین می‌گوید: کتاب «المراجعات» تألیف آیت‌الله سیدعبدالحسین شرف‌الدین موسوی عاملی را گرفتم و صفحه به صفحه آن را خواندم و در مقالات آن به دقت به امعان نظر پرداختم، بلاغت کتاب و سبک جمله‌بندی آن و شیرینی الفاظ و نیکویی معانیش مرا به وحشت انداخت، کمتر نویسنده‌ای می‌تواند مانند آن را بنویسد… در این کتاب دلیل‌های قاطع و حجت‌های رسا که خصم را ملزم کرده و به طور قطع حجت را بر او تمام می‌کند،‌ دیده می‌شود، همچنین مشاهده کردم مؤلف بزرگوار آن کتاب در بیان حجت و دلیل در مقابل خصم تنها به کتاب‌های شیعه اعتماد نکرده است، بلکه اعتمادش تنها به کتاب‌های اهل سنت و جماعت بوده است تا آنکه با بهترین وجه گفتار خصم را رد کند و به این سبب بر تعجب من افزوده شد، هنوز آن شب سپری نشده بود که این کتاب مرا قانع ساخت به اینکه،‌ حق با شیعه است و ایشان به مذهب حقی هستند که از رسول خدا(ص) و اهل بیت طاهرینش به آنان رسیده است و برای من کوچکترین شبهه‌ای باقی نماند و معتقد شدم شیعه درست معرفی نشده … .

هفت فصل این کتاب شامل مواردی بیوگرافی مؤلف، عقیده شیعه درباره کتاب و سنت نبوی، نصوصی که از رسول اکرم(ص) در انحصار خلفایش به دوازده نفر وارد شده، نمونه‌های لطیفی از احادیث وارده در فضیلت امیرالمؤمنین(ع)، گواهی و شهادت برخی علما به اعلمیت علی(ع) و اهل بیت او، ماجرای اندوهبار سقیفه و حادثه‌ای که رخ ‌داد، است.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


4 + 5 =