انتقاد باید توام با پیشنهاد و تحلیل باشد

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت فعالیت رسانه ای تاکید کرد: انتقاد باید توام با پیشنهاد و تحلیل باشد که در این صورت بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رسا، اعضای تحریریه روزنامه ۱۹دی به منظور استفاده از نقطه نظرات حضرت آیت الله مکارم شیرازی در مورد روزنامه نگاری در شرایط موجود با این مرجع تقلید دیدار کردند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در این دیدار اظهار داشت: واقعیت این است که رسانه ها در دنیا حرف اول را می زنند و خیلی کارهایی که از طرق دیگر نمی توان انجام داد از طریق رسانه می توان انجام داد. به همین دلیل است که ما می بینیم صهیونیست ها که گروه فرصت طلب مرموزی هستند نیروی خود را در رسانه ها بردند و اهداف شوم خود را از طریق رسانه ها محقق می کنند.

وی افزود: با وجود گسترش فضاهای مجازی باز هم رسانه مکتوب جایگاه خود را دارد به عنوان مثال تفسیر نمونه به صورت سی دی در دسترس است اما بسیاری خواهان کتاب آن هستند و مرتب تجدید چاپ می شود نباید تصور کرد که فضای مجازی می تواند جانشین رسانه مکتوب شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تاکید بر این که تصور نکنید که دوران مکتوب تمام شده است، گفت: رسانه مکتوب فوایدی دارد که در رسانه های مجازی نیست، بیشتر می توان به آن اعتماد کرد و شناخت درباره آن راحت تر است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در مورد مطالعه روزنامه های کشور ابراز داشت: تا پیش از این روزنامه های متعدد برای من می آوردند اما دو، سه روزنامه را برگزیدم که یکی از آن ها ۱۹دی است زیرا احساس کردم مطالبی را که می خواهم در آن ها وجود دارد، این روزنامه راه اعتدال را پیش می گیرد، بی اعتنا به مسائل مذهبی نیست و سوم اینکه اخبار زیادی دارد.

وی تصریح کرد: روزنامه های دیگری هستند که با دسترسی به منابع داخلی و خارجی در خبر پیشتاز هستند اما این روزنامه در حد خود از اخبار مهم غافل نمی شود منتها تحلیل ها در آن کم است و بهتر است در موضوعات مختلف از صاحبنظران استفاده کند تا برای هدایت جامعه مفیدتر واقع شود.

این مرجع تقلید در مورد عملکرد روزنامه ها در کشور گفت: رسانه ها، بخصوص روزنامه به دلیل جایگاه آن، نباید برای مردم وحشت ایجاد کند گاهی برخی تیترها از دست انسان خارج می شود باید ارزیابی کرد و مبالغات و آنچه باعث تشویش افکار عمومی می شود را حذف کرد.

وی با بیان این که روزنامه ها باید از تیترهای تند و همسو با رسانه های بیگانه خودداری کنند، افزود: به عنوان مثال برخی روزنامه ها اغتشاشات اخیر را پررنگ کردند در حالی که به عقیده ما برخلاف آنچه رسانه های بیگانه مطرح کردند مهم نبود زیرا دو سه روزه و حتی بدون توسل به خشونت جمع شد و طبق آماری که از سنین و تحصیلات آنان به ما ارائه دادند این افراد در سطح بالایی نبودند و دشمنان ما گمان کردند اتفاق مهمی افتاده اما اینگونه نبود و با راهپیمایی هایی که مردم کردند مشخص شد انقلاب با این حرکت ها هرگز تکان نمی خورد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: انتقاد باید توام با پیشنهاد و تحلیل باشد که در این صورت بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد، روزنامه ای که دارای هدف است این جهات را رعایت می کند اما برخی می خواهند به اصطلاح با اخبار داغ مخاطب را جذب کنند که اقدام درستی نیست.

وی در پایان با بیان این که روزنامه نگاری شغل مشکلی است، دعا کرد که ان شاءالله با عنایات پروردگار موفق باشند.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


4 + 2 =