آیت الله نوری همدانی:بیکاری و فقر منشأ آسیب های اجتماعی است|انتقاد از افزایش فشارهای اقتصادی/اساتید مؤمن و متعهد در دانشگاه ها به کار گرفته شوند|وحدت حوزه و دانشگاه؛مانع تحقق توطئه دشمن

حضرت آیت الله نوری همدانی خطاب به برخی مسؤولان گفت: اگر می خواهید برای مردم کار کنید، مشکل گرانی و بیکاری را حل کرده و ارزانی در اجناس را فراهم آورید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای انجمن مبارزه با دخانیات کشور با اشاره به این که مسأله طب و طبابت از سوی دین اسلام بسیار مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: همانگونه که روح انسان ارزش فوق العاده ای دارد، جسم انسان نیز از ارزش بسیاری برخوردار است.

وی به برخی روایات که علم طب را مورد تأکید قرار داده اند اشاره کرد و اظهار داشت: نوع تغذیه، وقت تغذیه و مقدار تغذیه در زمینه سلامت انسان بسیار مؤثر است و همه برای سالم ماندن باید بدان توجه داشته باشند؛ ورزش، حرکت منظم و مداوم در بدن و در زمینه سلامت انسان ها بسیار مهم است.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که جایی که مردم رفت و آمد می کنند حریم خصوصی نیست، ابراز داشت: از لحاظ فقهی مکان هایی که امکان رفت و آمد عمومی در آن وجود ندارد، حریم خصوصی نامیده می شود، بنابراین قهوه خانه ها را نمی توان حریم خصوصی دانست.

وی با اشاره به این که دخانیات برای بدن و جسم انسان ضررهای بسیاری دارد، افزود: آسیب هایی همچون اعتیاد، طلاق و مواردی از قبیل را به صورت ریشه ای و عمیق حل کرد؛ یکی از ریشه های گرایش جوانان به اعتیاد این است که مسؤولان توجهی به ریشه آسیب ها ندارند.

حضرت آیت الله نوری همدانی تأکید کرد: بیکاری، فقر و کم ارزش بودن پول ملی از جمله ریشه های وجود آسیب هایی همچون اعتیاد و طلاق در کشور است؛ با مراجعه به افرادی که گرفتار اعتیاد هستند در می یابیم که این فرد به علت بیکاری به این  سمت گرایش پیدا کرده است، بنابراین مسؤولان باید به این مسائل توجه داشته باشند.

وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در رسیدگی و پرداختن به برخی آسیب های اجتماعی ابراز کرد: مسؤولان باید هنگامی که در پست مدیریتی قرار گرفتند به اجرای قانون اساسی بپردازند و سعی کنند آسیب های جامعه را کاهش دهند.

این مرجع تقلید با بیان این که مسؤولان باید در جهت کنترل قیمت ها و کاهش گرانی ها تلاش کنند، گفت: مردم باید ارزانی را در سفره های خود ببینند، اما متأسفانه امروز این ارزانی را در زندگی خود احساس نمی کنند؛ مردم حق دارند ببینند آسیب هایی همچون بیکاری در جامعه از بین رفته و ارزانی ها و فراوانی نعمت جایگزین آن شده است.

حضرت آیت الله نوری همدانی از بی توجهی برخی مسؤولان نسبت به مبانی دینی همچون حرام بودن دیرکرد در بانک ها انتقاد و عنوان کرد: کسانی باید مسؤولیت جامعه را بر عهده بگیرند که در جهت صلاح عمومی حرکت کنند و تنها یک قشر خاص را مد نظر خود قرار ندهند.

وی ادامه داد: اگر به مبانی دینی ملتزم باشیم بدون شک همه آسیب ها در عرصه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی از بین خواهد رفت.

این مرجع تقلید یادآور شد: برخی می گویند برای این که شب یلدا در پیش است، شیرینی ها را ارزان کرده ایم؛ مردم نان ندارند که مصرف کنند، آن وقت شیرینی را ارزان کرده اید؟ همه مشکلات و آسیب ها باید مدیریت شود، نه این که بر سر مردم منت بگذارند و بگویند در شب یلدا شیرینی را ارزان کرده ایم.

حضرت آیت الله نوری همدانی خطاب به برخی مسؤولان گفت: شما اگر می خواهید برای مردم کار کنید، نان را ارزان کنید، بیکاری ها را حل کنید و ارزانی در همه اجناس را فراهم آورید.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که باید اساتید مؤمن و متعهد در دانشگاه ها به کار گرفته شوند، گفت: در کتاب ها نباید تفکرات غربی و الحادی القا شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت فعالیت های دانشگاهی گفت: دانشگاه آزاد به امر امام راحل تأسیس شد و از دانشگاه های تأثیر گذار است و هدف این بود که به دنیا نشان داده شود علم توأم با دین و ایمان تأثیرات مثبت فراوانی دارد.

وی افزود: در صدر اسلام تمدن اسلام توأم با ایمان و تعهد بوده است، همه علوم در آغاز از اسلام بوده است، زمانی که در کل دنیا دانشمند، مرکز علمی و کتابخانه ای نداشت اسلام توانست علوم را گسترش دهد و دانشمندانی را تربیت کند.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که عربی بودن ریشه علوم دلیل بر این است که اسلام بسیاری از علوم را به وجود آورده است، اظهار داشت: نقش اسلام در ایجاد و پیشرفت علوم نباید نادیده گرفته شود، منشأ بسیاری از علوم اسلام بوده اما بعدها در اثر وجود سلطه مستکبران، مسلمانان دچار انحطاط شدند و منشأ علوم را غرب دانستند.

وی ادامه داد: حتی مسائلی که اسلام به وجود آورنده آن بوده را به غرب نسبت می دادند، نباید اجازه دهیم که مفاخر اسلامی به پای غرب نوشته شوند، بعد از انقلاب باید دانشگاه های ایران به دنیا نشان دهند که منشأ بسیاری ازعلوم اسلام است تا نتوانند همه چیز را به نام غرب بزنند.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که انسان عاقل باید زمان شناس باشد، ابراز داشت: دانشگاه آزاد اسلامی برای نشان دادن قدرت، عظمت و سابقه تاریخی اسلام به کل جهان است، باید به دنیا نشان دهیم اسلام نابی که مدت ها تحت سیطره استبداد و استکبار بود در انقلاب طلوع کرده است.

وی عنوان کرد: باید مانند ابن سیناها و فارابی ها تربیت کرد تا در جهان منشأ اثر باشند، خدا به علم توأم با ایمان پاداش می دهد.

این مرجع تقلید با تأکید بر این که علوم الهی باید مدنظر باشند نه سکولار، خاطرنشان کرد: علوم توأم با هدفمندی و نظام هستند و نباید اجازه داد که علوم دیگر جایگزین علوم دارای هدف و نظام شوند، در دانشگاه ها باید اساتید مؤمن و متعهد به کار گرفته شوند تا دانشجویان خوبی را برای جامعه تربیت کنند.

وی اضافه کرد: در کتاب ها نیز نباید تفکرات غربی و الحادی القا شود بلکه کتاب ها و فضای دانشگاه ها باید دینی باشد، حضرت امام همواره سعی داشتند که بین حوزه و دانشگاه اتحاد برقرار باشد تا دشمن نتواند سوء استفاده کند، اگر علم جدای از ایمان و تعهد باشد جز سقوط و انحطاط نتیجه ای ندارد اما اگر علم همراه ایمان و تعهد باشد برکات فراوانی دارد.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که اقتدار علمی انقلاب و اسلام باید به دنیا نشان داده شود، گفت: امروز دشمنان در برابر ما صف آرایی کرده اند و شبهاتی را القا می کنند که باید پاسخگوی آن باشیم، باید در برابر دشمنان مقاوم باشیم؛ حضرت امام، انقلاب را مقدمه ظهور می دانستند و همه حرکت های حوزه و دانشگاه باید مکتبی و در همین راستا باشد.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


9 + 3 =