آیت الله مکارم شیرازی در درس خارج:فرهنگ در جامعه مظلوم است| اختلاس و سوء استفاده های مالی نتیجه بی تقوایی است/تبلیغ دین برترین جهادها است

حضرت آیت الله مکارم بی تقوایی را منشأ اختلاس و سوء استفاده های مالی دانست و از این که فرهنگ در جامعه مظلوم واقع شده ابراز تاسف کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با استناد به حدیثی از حضرت محمد مصطفی(ص) «أخلصْ دِینک یکفیک القلیلُ مِنَ الْعملِ» به بیان نکات اخلاقی پرداخت.

این مرجع تقلید با بیان این که کیفیت کار انسان مهم است نه کمیت، گفت: گاهی انسان کار کوچکی را خالصانه انجام می دهد و همین اقدام او منشا آثار و برکات بسیار در جامعه می شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: در تاریخ مکرر آمده است کسانی که کارهای کوچکی کردند و منشا تحولاتی برای خودشان و جامعه شدند، علت این کار نیز داشتن خلوص نیت در عمل شان بود؛ البته خلوص نیت کار آسانی نیست.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که ریا عمل انسان را تباه می کند، اضافه کرد: ریا در عمل همچون حرکت مورچه سیاه در شب تاریک روی سنگ سیاه است؛ امیدواریم همه سعی کنیم اعمال فردی و اجتماعی خود را خالصانه انجام دهیم.

این مرجع تقلید در ادامه یکی از مسائل مظلوم در شرایط فعلی کشور را مسائل فرهنگی بویژه فرهنگ دینی و مذهبی دانست و گفت: ما جمهوری اسلامی هستیم و باید فرهنگ اسلام را زنده کنیم؛ مسائل فرهنگی در مسائل اجتماعی، قضایی و سیاسی تاثیرگذار است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی یادآورشد: اگر فرهنگ دینی و اسلامی زنده باشد، مسائل اقتصادی و قضایی نیز حل می شود، این همه پرونده تشکیل می شود بسیاری از اینها ناشی از نبود تقوا و فرهنگ مذهبی است.

این مرجع تقلید با بیان این که متاسفانه فرهنگ مذهبی در جامعه مظلوم واقع شده است، ابراز داشت: شرایط مردم به گونه ای است که کتاب نمی توانند بخرند، کاغذ و کتاب بیش از چهار برابر شده است، چه کسی می تواند کتاب مذهبی بخرد؟

حضرت آیت الله مکارم شیرازی یادآورشد: وقتی به فرهنگ اهمیت داده نشود برای برخی امور ارز ارزان قیمت اختصاص می یابد و برای این مسائل باید با قیمت بالا تهیه شود و متاسفانه روز به روز نیز ضربه های آن را می خوریم.

این مرجع تقلید بیان داشت: بی تقوایی ها سبب اختلاس، دزدی ها، سوء استفاده ها و قاچاق ها می شود؛ اگر تقوا باشد که این طور نمی شود؛ ما نگران کمرنگ شدن فرهنگ دینی و حاکم شدن فرهنگ غربی هستیم.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: همه مسؤولان، مردم و حوزه ها ان شاءالله از خواب غفلت بیدار شوند و اهمیت به فرهنگ مذهبی را لازم و واجب بدانند و برای زنده شدن آن در جامعه تلاش کنند. 

 

آیت الله مکارم شیرازی:تبلیغ دین برترین جهادها است
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که توفیق حوزه در عرصه تبلیغ دین چشمگیر است، گفت: البته هنوز در این عرصه جای کار زیادی وجود دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی عصر امروز در دیدار جمعی از طلاب اعزامی از سوی دفتر این مرجع تقلید به مناطق محروم در ایام فاطمیه با اشاره به آیه ای از سوره اعراف اظهار داشت: طبق این آیه مؤمنان دارای چند صفت اند اول اینکه وقتی نام خدا برده می شود ترسان می شوند، چراکه در برابر خدا مسؤلیت دارند، دوم این که هر وقت قران خوانده می شود بر ایمان آنها افزوده می شود و سوم اینکه فقط به خدا توکل می کنند.

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های مؤمن این است که اقامه نماز می کنند چرا که بین مصلین و اقامه کنندگان نماز فرق است، از این رو مؤمنان واقعی تلاش می کنند که همه اهل نماز باشند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارزش و اهمیت جایگاه تبلیغ دین در اسلام، اظهار داشت: بدون شک از این که به مناطق محروم می روید و به تبلیغ دین می پردازید و خلق خدا را هدایت می کنید اجرتان نزد خدا محفوظ است.

وی اضافه کرد: امروز برخی روستاها در کشور وجود دارد که ۲۵ سال هست روحانی و مبلغی به این روستاها نرفته است! در این زمینه حوزه های علمیه مسؤول هستند.

این مرجع تقلید در ادامه خطاب به مبلغان با تأکید بر این که مبلغ دین باید به نیت جهاد فی سبیل الله حرکت و مردم را هدایت کند، گفت: افضل جهاد همین جهاد تبلیغی است و جهاد علمی و دینی از بهترین جهادها است؛ اکنون مردم آماده پذیرش اند و مبلغین هم اگاهی دارند و این توفیقی از جانب خداوند است که نصیب شما شده است.

وی تصریح کرد: همین اقداماتی که در عرصه تبلیغ صورت گرفته به خصوص در مناطق محروم جواب دندان شکنی است به کسانی که می گویند حوزه ها  و مراجع چه اقدامی انجام می دهند؟ و همچنین  کسانی که می گویند وجوهات شرعی که به مراجع داده می شود در کجا مصرف می شود؟

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که بخش قابل توجهی از این وجوهات در همین راه مخصوصات در مسیر تبلیغ در مناطق محروم هزینه می شود، یادآور شد: مسولیت ما روز قیامت بسیار سنگین است و باید از علمی که در حوزه های علمیه به دست آورده ایم انفاق کرده و بعد از تکمیل شدن خودمان، مردم را از حیرت و سرگردانی نجات بدهیم.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 + = 13