هشدار مجدد آیت الله العظمی نوری همدانی: طرح کمیسیون اقتصادی مجلس درباره بانکداری بدون ربا دقیق نیست /بانک ها نباید دنباله رو غرب باشند / بعد از ۴۰ سال هنوز بانک ها اصلاح نشدند/حکم اوراق قرضه و مشارکت /

در گزارش کمیسیون اقتصادی آمده که قرار است بانکداری بدون ربا را تصویب کنند اما این طرح کامل و دقیق نیست و باز هم اشکالاتی دارد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله نوری همدانی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با بیان این که بانکداری در نظام اسلامی باید بدون ربا باشند، گفت: متأسفانه امروز ربا به اشکال مختلف در نظام بانکی مشاهده می شود، در حالی که ربا از شدیدترین گناه ها و مشی غربی هاست و نباید در جامعه و نظام اسلامی وجود داشته باشد.

ایشان افزودند: باید ماهیت بانک ها تغییر کند و رباخواری برچیده شود، بانک بدون ربا این است که پول برای خود انسان باشد و به عنوان اعتماد به بانک سپرده شود تا در جریان اقتصادی حلال و صحیح مورد استفاده قرار گیرد؛ نه این که بانک ها بنگاه اقتصادی راه اندازی کنند و ربا وجود داشته باشد.

حضرت آیت الله نوری همدانی با تأکید بر تسریع در رفع اشکالات نظام بانکی و رفع دغدغه های مردم و بزرگان اظهار داشتند: ۴۰ سال از انقلاب گذشته و هنوز وضعیت بانک ها سامان پیدا نکرده است، علما باید در رسانه ها و تلویزیون مردم را نسبت به مسائل بانکی توجیه کنند تا خواسته و ناخواسته دچار ربا نشوند.

این مرجع تقلید ادامه دادند: متأسفانه هیچ فکری برای بانکداری بدون ربا نشده است در حالی که مسؤولان مربوطه باید در این زمینه اهتمام داشته باشند، بانک های جامعه اسلامی نباید دنباله رو غرب باشند، کمیسیون اقتصادی مجلس باید بانکداری اسلامی بدون ربا را تصویب و دولت آن اجرایی کند.

معظم له ابراز داشتند: در گزارش کمیسیون اقتصادی آمده که قرار است بانکداری بدون ربا را تصویب کنند اما این طرح کامل و دقیق نیست و باز هم اشکالاتی دارد.

ایشان عنوان کردند: با استفاده از پول باید سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال کرد و به فکر رونق صنعت و تجارت بود، اسلام می گوید پول نباید همواره در دست عده ای خاص باشد و روز به روز پولدار تر شوند و زندگی اشرافی بیشتری داشته باشند اما در مقابل مردم نیازمند روز به روز بیشتر فقیرتر شده و دچار مشکل شوند.

حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار اعضای مؤسسه فقه و علوم اسلامی خاطرنشان کردند: ایشان فرمودند حوزه انقلابی می تواند تمام نیازهای جامعه اسلامی را برآورده کند؛ بنابراین حوزویان باید در این راستا همت کنند و قدم جدی بردارند.

 

 

حکم اوراق قرضه و مشارکت از نظر آیت الله العظمی نوری همدانی 
در بحث اوراق قرضه ، گاهی اسم را عوض می کنند تا مثلا حلال بشود. درحالی که اسلام گفته هروقت کسی پولی را قرض بدهد و شرط زیادت بکند این ربا است.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله نوری همدانی در مبحث بانکداری در خصوص احکام اوراق قرضه گفتند: در بحث اوراق قرضه، گاهی اسم را عوض می کنند تا مثلا حلال بشود. درحالی که اسلام گفته: «هروقت کسی پولی را قرض بدهد و شرط زیادت بکند این ربا است چه زیادت عینیه و چه زیادت حکمیه و چه زیادت در مقابل گذشت زمان»، اما الان طرحی را تحت عنوان اوراق قرضه طراحی می کنند به این صورت که مثلا می خواهند یک بنا یا مرکزی را تاسیس کنند یا اینکه می خواهند پولها را نگه دارند، لذا اعلام می کنند هرکسی به ما پول قرض بدهد، مدارکی تحت عنوان اوراق قرضه به او می دهیم و به تبع آن سودش را محاسبه می کنیم .درحالی که این نیز زیاده در قرض و ربا می باشد و اما گاهی اسمش را اوراق مشارکت می گذارند به این ترتیب که مثلا می خواهند سازمانی را درست کنند ! منتهی یک نفر نمی تواند این کار را بکند، لذا اوراقی تهیه می کنند تحت عنوان اوراق مشارکت و بعد متعهد می شوند که مقدار مشخصی را به پول هایی که می گیرند اضافه کنند و سود بدهند که این نیز چون زیاده در قرض است ربا و حرام می باشد، بنابراین اوراق قرضه یا اوراق مشارکت هر دو ربا و حرام می باشند.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


1 + 9 =