سیاست‌گذاری در مقابله با کرونا متمرکز اما برنامه‌ریزی باید بومی باشد

امام جمعه مشهد گفت: در کشور باید یک سیاست‌گذاری در مقابله با کرونا انجام شود اما در عرصه برنامه‌ریزی این مرکزیت و تمرکز برنامه‌ها را ناقص می‌کند.

آیت‌الله علم‌الهدی در جلسه ستاد ویژه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی، ضمن تبریک ایام ولادت اهل بیت، اظهار کرد: میلاد امام حسین (علیه‌السلام)، حضرت اباالفضل العباس (علیه‌السلام) و زین‌العابدین (علیه‌السلام) را تبریک می‌گویم، به پاسداران عزیز روز پاسدار و به جانبازان ایثارگر روز جانباز را تبریک عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: امیدوارم خداوند امروز را که روز جانباز و روز ولادت قمر بنی‌هاشم است، با عنایت حضرت اباالفضل که باب‌الحوائج هستند، این بلیه از قاطبه مسلمانان برطرف شود، همه عزیزان درگیر ما عافیت پیدا کنند و همه شما بزرگوارانی که با اخلاص در این عرصه خدمت می‌کنید، از عنایات خاصه قمر بنی‌هاشم برخوردار باشید.

فعالیت جامعه پزشکی، آمیخته با اخلاصی ارزشمند

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ضمن قدردانی از زحمات ارزشمند جامعه پزشکی در عرصه درمان و علاج این بیماری، خاطرنشان کرد: در این استان خدمات ارزشمند درمانی و پزشکی که انجام گرفته، نه‌تنها خود خدمات بلکه جامعیت خدمات قابل‌تقدیر است، از نوع فعالیتی که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی انجام می‌دهند، اخلاص می‌بارد، فعالیت عزیزان خواهر و برادر پزشک و پرستار آمیخته با اخلاص ارزشمندی است که ظهور و بروز نیز دارد و جامعیت این خدمات ذی‌قیمت است.

وی به خدمات ارزشمند روحی به بیماران و اطرافیان آنان اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های ارزشمندی که در تسلی دادن افراد در درمان‌های روحی و روانی انجام می‌گیرد در کنار درمان بیماری ، خیلی ارزشمند است و از نهادهای ارزشمندی که با دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد و استان همکاری دارند، سپاه پاسداران، آستان قدس رضوی، ارتش، نیروی انتظامی و دیگر مراکز نیز متشکرم.

آیت‌الله علم‌الهدی ضمن تقدیر از بخش خصوصی و افراد خیر در پشتیبانی از خدمات درمانی، فضلا و علمای حوزه علمیه در فعالیت‌های جهادی و تغسیل اموات و حمایت‌های ارزشمند شهردار مشهد از این فعالیت‌ها، افزود: این زحمات ان‌شاءالله تنها به این تقدیرها و قدردانی‌ها تمام نمی‌شود، از همه بالاتر همه شما عزیزان خدمتگزار متدین و متعبد هستید و بر اساس عقیده و ایمانی که شما دارید، بر مبنای وعده قرآن یک در ۷۰۰ در درگاه خداوند اجر و مزد دارید.

توجه به عوارض اجتماعی بیماری

وی با اشاره به امکانات درمانی موجود در استان، بیان کرد: خوشبختانه خدمات گسترده درمانی به‌خوبی انجام می‌گیرد، با عنایت امام هشتم (علیه‌السلام)، در بیمارستان‌ها امکانات وسیعی وجود دارد که باید مجهز شود، درعین‌حال، این خدمات گسترده درمانی که در بیمارستان‌ها اجرا می‌شود به مدیریت هماهنگ نیز احتیاج دارد که اگر بعضی مراکز در مضیقه هستند، مراکز دیگر باید وارد خط کار شوند و حداکثر استفاده از ظرفیت‌ها بشود که موجب توسعه خدمات به مردم خواهد شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: تا امروز مردم همکاری کردند، جامعه ما جامعه‌ای مقاوم است، آنچه امروز کشور و جامعه ما را از کشورهای پیشرفته دنیا ممتاز کرده، مبانی اعتقادی و مقاومت‌های مردم ما نسبت به هر دستوری که صادر می‌شود، هست اما این را باید بدانیم این بنیه و مقاومت مردم حدی دارد.

سیاست‌گذاری متمرکز اما برنامه‌ریزی باید بومی باشد

وی اضافه کرد: آنچه نظر داده شد، ناقل افراد هستند و لذا ارتباطات اجتماعی تا اینجا محدود می‌شود «از روزی که وجود اقدس امام هشتم به شهادت رسیده بودند، در حرم بسته نشده بود اما الآن بسته شد»، این کار شده ولی می‌بینیم با همه محدودیت‌هایی که در ارتباطات ایجاد شده، آمار روز افزون است.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: وجود ستاد ملی مبارزه با کرونا در عرصه سیاست‌گذاری‌ها لازم است، در کشور باید یک سیاست‌گذاری در مقابله با کرونا انجام شود اما در عرصه برنامه‌ریزی این مرکزیت و تمرکز برنامه‌ها را ناقص می‌کند؛ در هر استانی با یک وضع خاص و فرهنگ بومی ویژه روبرو هستیم، با چالش‌ها و برتری‌های خاص آن استان مواجه هستیم، این‌که برنامه‌ای طراحی شود و از استان خراسان رضوی تا کهگیلویه و بویراحمد همان برنامه اجرا شود، مقداری کوتاه‌اندیشی و کوتاه بینی هست.

برنامه‌ریزی متمرکز، مشکلات جدید ایجاد می‌کند

وی متذکر شد: سیاست‌گذاری، مدیریت و نظارت باید متمرکز باشد اما متمرکز کردن برنامه‌ریزی، از دست دادن سلسله امکانات و امتیازاتی است که در برخی استان‌ها وجود دارد و ایجاد سلسله مشکلاتی هست که در برخی استان‌ها به وجود می‌آید؛ برنامه‌ریزی باید از این تمرکز دربیاید و هر استان بتواند در نوع درمان‌های پزشکی و مواجهه با عوارض اجتماعی و اقتصاد که به وجود می‌آید، برای خود برنامه‌ریزی خاصی داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی یادآور شد: وقتی مشکلاتی برای استان مطرح و در سایر کشور مطرح نیست، باید طوری برنامه‌ریزی شود که با بهره‌برداری از امکانات و امتیازاتی که در خود استان هست، این مشکلات حل شود؛ ما عوارض خودمان را به‌وسیله مسؤولان هماهنگی که داریم، بهتر می‌توانیم مدیریت کنیم.






اخبار مرتبط

  • روحانیت نباید در مقابل مردم ژست حکومتی به خود بگیرد
  • مشکلات اقتصادی؛ نتیجه روی کارآمدن افراد نالایق
  • مسؤولان وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را مدیریت کنند
  • آیت‌الله مصباح الگویی برای جامعه طلبگی و دینی است
  • خواص بی بصیرت؛ قصه پر غصه دیروز و امروز
  • آیت الله یزدی از نیروهای پا به کار انقلاب بود
  • امام رضا دین را از نابودی و اسلام را از انحراف نجات دادند
  • لزوم الگوگیری مسلمانان از سیره رسول‌الله در مبارزه با مستکبران
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    7 + 8 =