تعهد محور زندگی در جامعه دینی است

آیت الله علم الهدی تعهد را محور زندگی در جامعه دینی دانست و گفت: خداوند پیمان هایی که انسان برای زندگی فردی و اجتماعی خود نیاز دارد را در آیات سوره مائده بیان فرموده است.

آیت الله سید احمد علم الهدی، عضو اتاق تبلیغ و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه تفسیر سوره مائده در شبکه خراسان رضوی به تقسیم بندی آیات سوره مائده براساس پیمان های الهی پرداخت و گفت: در آیات سوره مائده خداوند پیمان هایی که انسان برای زندگی فردی و اجتماعی خود نیاز دارد، بیان شده است.

وی تعهد را محور زندگی در جامعه دینی بیان و اظهار کرد: تعهد وجه تمایز بین جامعه لیبرال و جامعه دینی است و لازمه تعهد در جامعه دینی این است که افراد جامعه به یک سری پیمان هایی متعهد باشند که خداوند در سوره مائده به این پیمان ها اشاره دارد.

آیت الله علم الهدی ابراز کرد: بخش اول سوره مائده از آیه ۱ تا ۱۱ در مورد پیمان الهی مربوط به زندگی فردی و اجتماعی جامعه دینی است از جمله پیمان اجتماعی که در این آیات به آن اشاره شده است، تشکیل خانواده و انجام مناسک حج است که خداوند در آیه ۵ این سوره پیمان خانواده را بیان فرموده  است، خانواده هسته اولیه در ساختار جامعه است و یکی از پیمان های مهم و موثر در تشکیل خانواده انتخاب همسر است که در این آیه به آن اشاره شده است.

امام جمعه مشهد افزود: مسأله مدیریت و رهبری اجتماعی پیمان دیگری است که توسط حاکمیت الله و نماینده خدا و مظهر خدا صورت می گیرد و در آیه ۳ به آن اشاره شده است، هر جامعه ای چه متحرک مانند دینی و چه ایستا مانند لیبرال به جریانی نیازمند است تا او را راهنمایی کند، در این آیه جریان مدیریت دینی جامعه اسلامی بعد از پیامبر(ص) مشخص شده است.

وی به بخش دوم پیمان خداوند در سوره مائده از آیه ۱۲ تا ۸۶ اشاره و ابراز کرد: در این آیات خداوند اهل کتاب را به پایبندی به پیمان های الهی دعوت می کند، در زمان پیامبر(ص) دو جریان شرک و جریان توحیدی وجود داشتند که جریان توحیدی قبل از اسلام سابقه خداپرستی داشتند و پیامبر(ص) ضمن دعوت مشرکان به دین اسلام، جریان های توحیدی را به پایبندی به پیمان های الهی دعوت می کردند.

آیت الله علم الهدی بیان داشت: آیه ۵۴ تا ۵۶ در مورد بحث مدیریت و رهبری جامعه دینی است، خداوند به اهل کتاب که حاکمیت خدا را پذیرفته و سرباز زده اند، دستور می دهد که در زندگی اجتماعی خود حاکمیت الهی و حاکمیت نماینده و مظهر خدا را پیروی کنند، خداوند پیامبر(ص) را به عنوان مدیر جامعه دینی و بعد از ایشان ویژگی های شخصی که مدیریت جامعه را بر عهده دارد را معرفی می کند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: از آیه ۸۷ تا ۱۰۸ سوره مائده دعوت مسلمان ها به سایر پیمان های الهی است که مشخص می کند انسان ها باید به عنوان عنصر متعهد پایبند پیمان های الهی باشند و کیفیت احکام را مشخص می فرماید.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: از آیه ۱۰۹ تا ۱۲۰ بحث در باره پاسخ گویی همه امت ها در مورد پایبندی به پیمان ها در برابر خداوند است، خداوند در این آیات تبیین می کند که انسان ها به حال خود رها نمی شوند و در موقعیتی مورد مواخذه قرار می گیرند که به پیمان های الهی عمل کرده و یا نکرده اند.






اخبار مرتبط

  • روحانیت نباید در مقابل مردم ژست حکومتی به خود بگیرد
  • مشکلات اقتصادی؛ نتیجه روی کارآمدن افراد نالایق
  • مسؤولان وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را مدیریت کنند
  • آیت‌الله مصباح الگویی برای جامعه طلبگی و دینی است
  • خواص بی بصیرت؛ قصه پر غصه دیروز و امروز
  • آیت الله یزدی از نیروهای پا به کار انقلاب بود
  • امام رضا دین را از نابودی و اسلام را از انحراف نجات دادند
  • لزوم الگوگیری مسلمانان از سیره رسول‌الله در مبارزه با مستکبران
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    6 + = 9