مشکل بدحجابی تنها با عزم و اراده جدی مسؤولان حل می شود

امام جمعه موقت تهران با انتقاد از کوتاه آمدن مردم در برابر بی‌حجابی موجود در جامعه گفت: بی‌حجابی و بدحجابی موجود در کشور ما که از کره مریخ نیامده است، عدم کنترل خانواده بر نوع رفتار و پوشش فرزندان منشأ آغاز این بی‌حجابی‌ها بوده و باید این معضل را از سرشاخه قطع شود.


 آیت‎الله سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، شب گذشته،۱۳ مرداد در بیست و یکمین دوره طرح «تقویت مبانی اعتقادی» به تشریح ویژگی‌های سبک زندگی منتظرانه در عصر غیبت پرداخت و دین‌مداری را یکی از برجسته‌ترین ویژگی و شاخصه در زندگی انسان منتظر برشمرد.
n00061556-b
وی با بیان این که انسان منتظر می‌کوشد همه ابعاد زندگی خود را برپایه آئین‌نامه دین الهی تنظیم کند، سبک زندگی متنظرانه را دین‌محورانه دانست.

تأکید امام علی(ع) به دین‌مداری در عصر غیبت

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، ایستادگی و استواری بر دین را در عصر غیبت بسیار مشکل دانست و به حدیثی از امیرمؤمنان علی(ع) در این باره اشاره کرد و گفت: ایشان می‌فرمایند: کسی‌که در عصر غیبت و در زمانی‌که حفظ دین سخت می‎شود، استواری و دین‌مداری خودش را حفظ کند، در بهشت همراه من در جایگاهی که دارم، است.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با تأکید بر این که زندگی منتظرانه تنها در سایه عمل به آئین‌نامه دین خدا محقق می‌شود، ایستادن بر هر چه غیر از دین را نابودی و انحراف از مهدویت دانست.

آیت‌الله خاتمی با بیان این که عوامل بسیاری موجب انحراف و فاصله گرفتن انسان از دین در عصر غیبت می‌شود، به تشریح این عوامل در عصر انتظار پرداخت و تعریف وارونه و غلط از دین را نخستین عامل در سست شدن پایه‌های دین برشمرد.

نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که در عصر غیبت دین وارونه به انسان‌ها معرفی می‌شود، افزود: متأسفانه در عصر غیبت تفاسیری از دین در جامعه مطرح می‎شود که این تفاسیر به هر چیز شبیه است جز دین و هیچ‌گونه سازگاری با احکام و دستورات الهی نیز ندارد.

دلت پاک باشد ظاهر مهم نیست، تفسیر وارونه از دین است

این مقام مسؤول، تحلیل رایج امروز که «دلت پاک باشد ظاهر مهم نیست» را یکی از تفاسیر وارونه و برعکس از دین در جامعه دانست و با بیان این که این نگاه غلط در ارتباط با مسئله حجاب در جامعه به شدت موج می‎زند، اظهار داشت: نگاه به ظاهر زن بی‌حجاب و بدحجاب نکنید، او چنان دل پاک و مؤمنی دارد که این خانم‌های چادری یک صدم آن را ندارند، متأسفانه به تحلیل امروزه جامعه در ارتباط با افراد بی‎حجاب تبدیل شده است.

وی با بیان این که این گونه تحلیل‌ها تنها تحریف کردن‌ دین خدا است، بر لزوم حفظ هوشیاری و بصیرت در مواجه با این گونه صحنه‌ها و اظهارنظرها تأکید کرد.

آیت‎الله خاتمی ضمن طرح این سؤال که ویژگی‌ها و معیار یک دل پاک کدام است؟ پاک بودن دل را ارزشمند دانست و گفت: بر اساس آیات و روایات الهی دل پاک، دلی است که جز خدا در آن هیچ چیز حاکم نباشد، بر همین اساس به این نتیجه می‌رسیم که صرف این‌که بگویم دل ما پاک است نمی‎توان پاکی انسان‌ها را مورد سنجش قرار داد.

امام جمعه موقت تهران با بیان این که دل پاک، دلی است که تنها پایتخت خدا باشد، به حدیثی از امام صادق(ع) که می‌فرماید: کسانی خدا را در روز قیامت ملاقات خواهند کرد که در دلشان هیچ چیز جز خدا نباشد اشاره کرد و گفت: تمام اعضا و جوارح به‌ویژه قلب انسان باید عرش الهی و حرم خدا باشد.

دلی که پایتخت الهی شد هیچ‌گاه از خطوط قرمز عبور نمی‌کند

آیت‌الله خاتمی با تأکید بر اینکه بکوشید غیر از خدا را در دل و قلب خود راه ندهید، گناه را یکی از عوامل مهم در راه دادن شیطان به دل دانست و افزود: قلبی که پایتخت الهی شده هیچ گاه از خطوط قرمز عبور نمی‌کند اما کسی‌که مرتکب گناه می‌شود به یقین از خطوط قرمز الهی عبور کرده و برای لحظه‌ای هر چند کوچک شیطان را در دلش راه داده است.

وی با طرح این سؤال که آیا به کسانی‌که دزدی می‎کند و یا زنی که قانون صریح خدا یعنی حجاب را زیر پا می‌گذارد می‎توان گفت دلشان پاک است؟ تأکید کرد: این گونه افراد خطوط قرمز الهی را شکسته‎اند و شیطان را در دل خودشان وارد کردند و به هیچ وجه نمی‎توان آن‌ها را انسان‌های دل پاک معرفی کرد؛ چرا‌که گناه دل آن‌ها را آلوده کرده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که دل پاک ظاهر پاک و آراسته دارد، تحلیل دلت پاک باشد ظاهر مهم نیست را یک وسوسه شیطانی دانست و گفت: رواج این گونه تحلیل‌ها در جامعه وسوسه‌ای از سوی شیطان و نوعی جاده صاف‌کن برای گناه و معصیت است.

امام جمعه موقت تهران با طرح این سؤال که حالا چند خانوم چادری از چادر سوء‌استفاده می‎کنند و جایگاه دین را مخدوش می‎کنند، این دلیل بر بد بودن چادر و حجاب می‎شود؟ به سوء‌استفاده افراد از قرآن و اهل بیت(ع) اشاره و تصریح کرد: آیا کسانی‌که از آیات الهی و اهل بیت(ع) به‌عنوان یک ابزار برای رسیدن به منافع شخصی و دنیایی خود استفاده می‎کنند دلیل بر بد بودن این دو ثقل اکبر می‎شود؟ حجاب نیز چنین وضعیتی دارد.

ورود انسان‎های غیر‌دینی به مسائل دینی از مشکلات عصر غیبت است

وی با بیان این که در آخر زمان تحریفات دینی به اوج خود می‎رسد، ورود انسان‎های غیر‌دینی به مسائل دینی را یکی دیگر از مشکلات در عصر غیبت برشمرد.

به گفته آیت‌الله خاتمی‌ متأسفانه در عصر غیبت انسان‌هایی که هیچ سررشته و اطلاعاتی نسبت به احکام دینی ندارند دین و آخرت مردم را به‌دست می‌گیرند و آن ها را به گمراهی و نابودی می‌کشانند.

وی با تأکید بر این که دین‌شناسی و کارشناسی مسائل دینی یک امر کاملاً تخصصی و علمی است، بر لزوم کسب معارف و احکام دین از علمای تحصیل کرده و برجسته دینی تأکید کرد.

بکوشیم دین خود را از مطهری‌ها و بهشتی‌ها بگیریم

آیت‌الله خاتمی با بیان این که بکوشیم دین خود را از مطهری‌ها و بهشتی‌ها بگیریم، هر عمامه به سری را نیز عالم به دین و مسائل دینی ندانست و گفت: برای کسب اسلام ناب به‌دنبال افرادی باشید که علم خود را از علمای برجسته و کسانی که بیراه نرفته و منحرف نشده‌اند بگیرد؛ به یقین هر کسی لیاقت و شایستگی پیروی و پرسش مسائلی دینی را ندارد.

وی افول غیرت دینی را یکی دیگر از عوامل مهم در سست‌شدن پایه‌های دینی در عصر غیبت عنوان کرد و گفت: متأسفانه غیرت دینی در برخی مناطق جامعه اسلامی رخت بسته به حدی که در برخی از مناطق کلان شهر حجاب و روسری به‌صورت علنی کنار رفته و برخی‌ها نیز عاجزانه می‌گویند چه کنیم دیگر کاری از دست ما ساخته نیست.

عدم کنترل خانواده بر رفتار فرزندان منشأ آغاز این بی‌حجابی‌هاست

امام جمعه موقت تهران با انتقاد از کوتاه آمدن مردم در برابر بی‌حجابی موجود در جامعه تصریح کرد: بی‌حجابی و بدحجابی موجود در کشور ما که از کره مریخ نیامده است، عدم کنترل خانواده بر نوع رفتار و پوشش فرزندان منشأ آغاز این بی‌حجابی‌ها بوده و باید این معضل را از سرشاخه قطع شود.

این مقام مسؤول با بیان این که متأسفانه در ارتباط مسئله حجاب مثل «خواهی نشوی رسوا هم رنگ جماعت شو» در جامعه ما رسوخ پیدا کرده است، این نگاه مسموم در جامعه را بی‌غیرتی به‌معنای واقعی کلمه دانست و گفت: این نوع رفتارها در عصر غیبت ما را در آزمون مهدویت و دین‌مداری در این عصر مردود می‌کند.

آیت‎الله خاتمی با تأکید بر این که مشکل بی‌حجابی در کشور حل‌شدنی است، عزم و اراده مسؤولان را شرط اصلی برای حل این مشکل دانست و گفت: قانون جامع و کامل شورای انقلاب فرهنگی تصویب شده در سال ۸۶ وجود دارد که عمل به آن بسیاری از مشکلات بی‌حجابی را در کشور حل می‌کند.

وی با بیان این که قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ۲۵ نهاد اجرایی بیش از۳۰۰ ماده و وظیفه در‌خصوص مسئله حجاب معین کرده است، تأکید کرد: مشکل بی‌حجابی حل نخواهد شد مگر این که به بند بند این قانون عمل شود.

تبدیل شدن ضد‌ارزش‌ها به ارزش؛ از عوامل مهم در تضعیف دین‌مداری

امام جمعه موقت تهران تبدیل شدن ضد‌ارزش‌ها به ارزش را یکی دیگر از عوامل مهم در تضعیف دین‌مداری در عصر غیبت برشمرد و به نمونه‌‌های عینی و ملموس این وضعیت در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: خانمی از کشور ما برای داوری مسابقات فیلم به خارج سفر می‎کند و در آن جا با وضعیت پوشش نامناسب با داوران مرد خارجی دست می‎دهد و به جای این که همه صدای اعتراضشان نسبت به این اقدام ناپسند بلند شود می‎گویند این مسائل عادی است باید به حضور یک زن ایرانی در جشنواره بین‎اللملی افتخار کرد و حساسیت را کنار گذاشت.

وی با بیان این که مسئولان فرهنگی کشور این حرکت زشت آن خانم را توجیه می‎کنند، در صورتی‌که خود آن خانم نامه نوشت و از مردم عذرخواهی کرد، این گونه رفتارها از سوی مسؤولان را تبدیل شدن ضد ارزش‎ها به ارزش و انتقال آن به بدنه جامعه دانست.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


7 + = 9