«در محضر سید» – ۱ نصرالله: برای انتقام مغنیه بانک اهدافی در اسرائیل آماده کردهایم/همه اتفاقات نباید فراموشمان کند که اسرائیل غده سرطانی است و باید از صحنه محو شود

دبیر کل حزبالله لبنان در گفتوگوی مشروح خود با روزنامه الاخبار لبنان که بخش نخست آن با عنوان «در محضر سید» امروز منتشر شد، تأکید کرد که امت اسلامی با همه مشکلات و اتفاقات نباید از نظر دور کند که اسرائیل غده سرطانی است و باید از صحنه محو شود.
سید حسن نصرالله در این مصاحبه، ابتدا بر اینکه رژیم صهیونیستی «غده سرطانی» است، تاکید کرد و گفت که همه منازعات و حساسیتها، نباید این مسئله را از نظر دور کند که اسرائیل غدهای سرطانی است و هدف نهایی امت اسلامی باید محو کردن آن از صحنه وجود شود… یکی از مهمترین مشکلاتی که اکنون در لبنان و دنیای عرب وجود دارد این است که به جایی برسیم که در نظر مردم منطقه موجودیت اسرائیل [در منطقه] طبیعی جلوه کند.
جنگ غزه ؛ مقاومت دنبال دستاوردی حقیقی و شکست حصر است
دبیر کل حزبالله لبنان در خصوص جنگ غزه، از مقاومت فلسطین تمجید کرد و گفت: مقاومت فلسطین امروز دنبال پیروزی معنوی یا راه خروجی نیست که آبرویش را حفظ کند بلکه دنبال دستاوردی حقیقی است و آن شکست محاصره غزه است حتی اگر با هزینه گران باشد. این نقطه قوت مقاومت است که اولا این مسئله اراده همه گروههای مقاومت است و دوما ارادهای مردمی حقیقی برای شکستن محاصره وجود دارد.
وی افزود: اسرائیل در غزه درمانده است و هیچ هدف معینی در آن ندارد. گمان کرد میتواند از تجربه و درسهای جنگ تموز [جنگ ۳۳ روزه] استفاده کند. این جنگ [عبرتهای ۳۳ روزه] در رسانههای اسرائیلی از زمان آغاز جنگ غزه حاضر بود… اسرائیل اکنون در تنگناست و شاید برآوردشان این بود که مقاومت توان استقامت ندارد و مردم هم این حجم خرابی را تحمل نخواهند کرد همچنانکه فکر میکردند که انبار موشکهای مقاومت تمام خواهد شد و آن هنگام میتوانند بگویند که شلیک موشکها را متوقف کردیم بدون اینکه فلسطینیها دستاوردی داشته باشند.
سید حسن نصرالله درخواست مستقیم گروههای فلسطینی از حزبالله برای ورود مستقیم حزب الله به جنگ غزه را تکذیب کرد و با اشار به درخواست موسی ابومرزوق [از سران حماس] برای این مسئله گفت که این موضوعی جدی است که باید در جلساتی پشت درهای بسته بررسی شود نه در رسانهها. وی گفت که طرح این موضوع در رسانهها مناسب نبود و سوالبرانگیز بود… این درخواست جدی نبود.
نصرالله قطع ارتباط با حماس را نیز تکذیب کرد و گفت: و گفت: با حماس درباره اتفاقات سوریه اختلافنظرهایی داشتیم اما هیچوقت تماسهایمان قطع نشد و تماسها و ارتباط باقی است.. و همه چیز طبیعی باقی ماند.. ارتباط حزبالله با جنگ علیه دشمن و با اتفاقات میدانی در درون فلسطینی چیزی نیست که قابل چانهزدن باشد.
دبیر کل حزبالله لبنان ابراز عقیده کرد که «جنگ غزه، هر جنگ احتمالی علیه لبنان را به تاخیر انداخت و روشن نیست اسرائیل در چارچوب چه شرایط و اطلاعاتی تصمیم به جنگ بگیرد اگر بخواهد جنگی آغاز کند» و گفت: نمیتوانم بگویم خیلی یا کم [به تاخیر انداخت].. البته در نظر اسرائیلیها جنگ آینده بسیار دشوارتر خواهد بود چه از لحاظ مقاومت و امکاناتش چه از لحاظ دشمن که تحمل جنگ فرسایشی را ندارد..
وی افزود: زمانیکه دشمن در رویارویی غزهای که محاصره شده است، شکست میخورد، حساب و کتابهایش به هم میریزد. اکنون مرحله پس از جنگ غزه، کاملا با قبل آن متفاوت خواهد بود.. دشمن سعی کرد که از جنگ تموز [۳۳ روزه] درس بگیرد و آن را در غزه اجرا کند، اما شکست خورد.
جنگ ۳۳ روزه/ نصرالله: اجرای عملیات به اسارت گرفتن نظامیان اسرائیلی چند ماه زمان برد
سید حسن نصرالله در بخشی دیگر از گفتوگوی خود به سالروز جنگ ۳۳ روزه و عملیات به اسارت گیری نظامیان اسرائیلی اشاره کرد و گفت: تصمیم عملیات به اسارتگیری در شورای حزبالله و چندماه قبل از اجرای عملیات اتخاذ شد… این مسئله در شورا از چند جهت بررسی شد مثل مکان مناسب عملیات، زمان، تاکتیک، برنامه عملیات و نفرات شرکتکننده و اداره عملیات و واکنشهای احتمالی و احتیاطات لازم.. نیرو وارد منطقه شد و حتی چندین بار وارد خاک فلسطین اشغالی شد. کمین میکردند و سپس خارج میشدند سپس برمیگشتند و منتظر فرصت مناسب میشدند. گاهی اهداف مد نظر موجود بود اما روشن نبود که نظامی است یا غیرنظامی. ما تاکید کرده بودیم که ضرورت دارد، اسیر، نظامی باشد نه از شهرکنشینان که بعدا نگویند که غیرنظامیان را ربودهایم.
نصرالله افزود: در لحظه عملیات، مطلع بودیم. تدابیر را اندیشیده و اقدامات احتیاطی را برنامهریزی کرده بودیم. فرماندهی عملیات به مکانی که باید در دقایق اولیه در آنجا حضور میداشت، به مکان، منتقل شد. در ساعات اولیه پیامدها بزرگ و مهم نبود. هر چه برای روز اول انتظارش میرفت، برایش بخوبی برنامهریزی شد چون ما خوب برای این رویارویی آماده شده بودیم.
نصرالله در خصوص جنگ ۳۳ روزه افزود: حزبالله در جنگ ۳۳ روزه قدرت این را داشت تا تلآویو را بزند. اسرائیلیها هم این را میدانند ولی درنتیجه بررسیها معائله تلآویو-بیروت ثابت شد.. [خب] اگر ما میتوانستیم با این معادله بیروت را حفظ کنیم پس بهتر بود این کار انجام شود… حزبالله تهدیدی نمیکند یا از معادلهای حرف نمیزند که قادر نباشد انجامش دهد.
دبیر کل حزبالله لبنان، شایعه زخمی شدنش در طول جنگ ۳۳ روزه را تکذیب کرد و گفت که در مکانهایی که بوده است، هیچ کدام مورد حمله قرار نگرفته و حتی در نزدیکی آن هم موشکی نخورده است… وی گفت که بیشترین چیزی که در طول جنگ او را آزاد داده است، کشتار غیرنظامیان توسط اسرائیل بوده است.
نصرالله افزود که در طول جنگ ۳۳ روزه انتقال سلاح از سوریه به لبنان همچنان ادامه داشت. وی گفت که اسرائیلیها سرتیپ سوری محمد سلیمان را کشتند چون او در این جنگ و در خلال آن از طرف بشار اسد رئیس جمهوری سوریه ماموریت پیدا کرد که جنگ را دنبال کند و پرونده انتقال سلاح را بر عهده داشته باشد که نقشش واقعا ممتاز و مثبت بود. این امکان وجود داشت که در جنگ دامنه آن به سوریه کشیده شود زیرا اسرائیل مسئولیت پایداری مقاومت را بر عهده سوریه نیز میدانست همچنین مسئول انتقال سلاح که در روند جنگ تاثیرگذار بود.
انتقام خون حاج عماد به قوت خود باقی است
در خصوص موضوع ترور عماد مغنیه، فرمانده ارشد حزبالله که در سوریه ترور شد، نصرالله گفت: حزبالله بانکی از اهداف در ارتباط با موضوع حاج عماد مغنیه آماده کرده است و این بخشی از جنگ امنیتی جاری ما و اسرائیل است.. انتقام خون حاج عماد مغنیه هنوز به قوت خود باقی است و پرونده آن باز است.
در حال تکمیل..
این مصاحبه طولانی که تحت عنوان «در محضر سید» منتشر شده است، دو بخش دارد که بخش دوم فردا جمعه منتشر میشود.
این مصاحبه به مناسبت هشتمین سالروز پیروزی مقاومت لبنان بر رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ انجام شده است و پنج ساعت و نیم به طول انجامیده که در آن سید حسن نصرالله در خصوص مسائل مختلف به تفصیل صحبت کرده است.
اخبار مرتبط
سخنرانی منتشر نشده از امام موسی صدر درباره حضرت زهرا(س)
«فاطمه و نماز» عنوان سخنرانی امام موسی صدر است که به مناسبت ایام ماه جمادیبیشتر بخوانید

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار صدها تن از زنان فرهیخته و فعال کشور:
زنان در اتفاقات اخیر در دهان دشمنان زدند/ غرب متجدد نسبت به مسئله زن جنایتبیشتر بخوانید