ضوابط انتخابات در اسلام(۷):آزمون بزرگ حفظ حرمت‌ها

ضوابط اسلامی تبلیغات(۳)
متأسفانه در برخی موارد تبلیغات انتخاباتی، با تأثیرپذیری از ادبیات رفتاری و رسوم ناپسند متداول در غرب، حرمت شخصیت‌ها از طرف برخی افراد مورد هتاکی و تخریب واقع شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، از آنجا که حرمت شخصیت‌های اجتماعی همه مؤمنان به ویژه افراد ممتاز بر همه لازم است و چنین شخصیت هایی اعم از حوزوی و دانشگاهی، بخشی از سرمایه‌های ملت حسوب می‌شوند و هزینه‌های هنگفتی از بیت‌المال صرف شده تا این سرمایه ها آماده فعالیت‌های سازنده برای کشور شده‌اند، حفظ حرمت و جایگاه اجتماعی آن‌ها از وظایف همه هموطنان است.

متأسفانه در برخی موارد در تبلیغات انتخاباتی، با تأثیرپذیری از ادبیات رفتاری و رسوم ناپسند متداول در غرب، حرمت شخصیت‌ها از طرف برخی افراد مورد هتاکی و تخریب واقع شده است؛ در حالی که گناه شکستن حرمت آنها از گناه شکستن حرمت کعبه زیادتر است؛ امام صادق(ع) فرموده است: «المؤمن اعظم حرمه من‌الکعبه؛ احترام مؤمن از احترام کعبه زیادتر است».

در تبلیغات انتخاباتی، اگر چه نقادی اندیشه‌ها با هدف آشکار شدن نقاط قوت و ضعف و مشخص شدن گفتار حق از باطل امری ضروری است و موجب افزایش شناخت و آگاهی مردم برای انتخاب واقعی و شایسته می‌شود، اما نقد صاحبان اندیشه و ذکر نامشان موجب برخی تخلفات شرعی شده و چه بسا این کار موجب موضع‌گیری های شخصی شده و هتاکی‌هایی را از سوی موافقان و مخالفان کاندیدای نقد شده به دنبال داشته باشد؛ بنابراین، اینگونه رفتارهای افشاگرانه بر خلاف اصول شرعی و مصالح عمومی کشور است.

اما خمینی(ره) در این باره فرموده‌اند: «هیچ گروهی و شخصی حق ندارد به دیگران که مخالف نظرشان هستند توهین کنند یا خدای خواسته افشاگری نمایند.»

البته چنانچه برخی از کاندیداها با توسل به حیله‌های عوام فریبانه، سوابق بسیار منفی و اندیشه‌ها و اهداف پلید خود را تا قبل انتخابات پنهان کرده باشند و بخواهند از حسن ظن مردم پاک سیرت سوء استفاده کنند و با کسب آرای غیرواقعی قصد شکستن آرای شایستگان و یا رسوخ در بدنه نظام اسلامی را داشته باشند، لازم است با حفظ همه موازین شرعی و بر اساس نهی از منکر، فرد مزبور را از اعمال شیطانی‌اش بازداشت و مردم را به پرهیز از چنین افرادی واداشت، اما چنانچه او همچنان به فریبکاری و ظاهرسازی خویش ادامه داد، در این صورت به منظور نجات مردم از دام‌های شیطانی چنین دغلبازانی، لازم است توطئه آنها را نقش بر آب کرد.

سؤال: بیان انحرافات اجتماعی یا سیاسی یا اخلاقی و مذهبی برخی افراد به منظور جلوگیری از اغفال مردم و ارشاد جاهل و نهی از منکر جایز است یا خیر؟

جواب: در صورتی که این کار، تنها راه نهی از منکر باشد، اشکالی ندارد.

گفتنی است، کتاب «احکام انتخابات» نوشته سید سیف‌الله نحوی با راهنمایی حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسین فلاح به سفارش ستاد امر به معروف و نهی از منکر از سوی انتشارات بهار دلها با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه در ۱۳۵ صفحه منتشر شده است.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


+ 5 = 8