دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مراجع وعلماء

 
کار وزارت ارشاد به وسعت کل دنیا است/ ارشاد نظارت قوی بر انتشار کتاب داشته باشد/وزارت ارشاد در تبیین معارف دینی کمک کند/ کار در ارشاد سبک شمرده می شود/هنر در قالب موازین شرعی می تواند نشاط اجتماعی ایجاد کند/وزارت ارشاد نباید وارد مسائل سیاسی و حزبی شود/ ارتباط ارشاد با حوزه علمیه تقویت شود/قم شهری در تراز انقلاب/ یکی از مکان های مهم ما در فرهنگ عمومی شهر قم است/وزارت ارشاد به بازار نشر نظارت بیشتر کند/هیأت علمی در وزارت ارشاد ایجاد شود
 
 

 

 

 

 

کار وزارت ارشاد به وسعت کل دنیا است/ ارشاد نظارت قوی بر انتشار کتاب داشته باشد

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که کار وزارت ارشاد بسیار مهم و به وسعت کل دنیا است، گفت: ارشاد باید نظارت قوی بر انتشار کتاب داشته باشد.

حضرت آیت الله حسین نوری همدانی پیش از ظهر امروز در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امروز یک روز بزرگ و مبارک است زیرا عرفه را در پیش داریم، اظهار داشت: بنده خوشحالم که در چنین روزی همراه شما اصحاب فرهنگ هستم. وی ادامه داد: کار وزارت ارشاد یک کار بسیار مهم و وسیع است، کار ارشاد تأثیرگذار و تعیین کننده است، خوشبختم که امروز شما وزیر ارشاد هستید زیرا جایگاه خوبی برای شما در نظر گرفته شده است. حضرت آیت الله نوری همدانی یادآور شد: اولین نکته در ارشاد مشکل در کتاب و نشر بوده است، زیرا هر کسی که قلم به دست بگیرد را نمی توان محقق دانست، از این رو تقاضا دارم یک نظارت خوب و قوی بر روی انتشار کتاب ها داشته باشید، امروز بسیاری از کتاب ها برای ما ارسال می شود که می بینیم معارف دینی به خوبی در آن تبیین نشده است. این مرجع تقلید تأکید کرد: دومین موضوع مورد اهمیت ارشاد، هنر است، البته هنر به هر شکلی باشد یک جذابیتی دارد، بنابراین هنر نقش مهمی را دارد، قرآن و نهج البلاغه و دیگر کتب دینی ما با وجود اینکه از نظر محتوایی بسیار ارزنده هستند از نظر هنری نیز شاخصند، از این رو یکی از کارهای وزارت ارشاد باید نظارت بر روی هنر باشد. وی افزود: اسلام مخالف با هنر نیست، برخی معتقدند که آثاری که ارائه می کنند هنر است اما هر اثری را نمی توان هنری خواند زیرا اثری نام هنر به خود می گیرد که تأثیر مثبت داشته باشد. حضرت آیت الله نوری همدانی گفت: موضوع دیگر مسأله کانون مساجد است، زیرا در مساجد می توان جوانان را جذب کرد، امروز مردم تخصص های بالایی دارند که می توان از آن استفاده کرد. این مرجع تقلید با اشاره به اینکه کار مهم دیگر ارشاد مربوط به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است، خاطرنشان کرد: در مسافرت های خارجی می توان فرهنگ را تبیین کرد، رهبری فرمودند «تأثیر سفرهای خارجی و دیدار صورت به صورت بسیار مهم است»، از سال ٨٨ به بعد ما سفرهای زیادی را داشتیم و سعی کردیم با اقشار مختلف مردم در طبقات مختلف جلسه و دیداری را داشته باشیم. وی ادامه داد: ما در این سفرها انقلاب و اسلام را برای همگان تبیین کردیم، ما امروز در مقابل جریانات منحرفی بسیار مسؤول هستیم زیرا تبیین صحیح مسائل عامل دوری آنها از انحراف می شود، اساسا این افراد شیعه را نمی شناسند زیرا وهابیت و تکفیری ها شیعه را برای آنها به شکل دیگر تعریف کردند. حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کرد: ارتباط با حوزه علمیه و طلبه ها بسیار مهم است، خوشبختانه وزارت ارشاد امروز بر عهده کسی است که با روحانیت ارتباط دارد و آن را می شناسد، امروز ما برای تبیین انقلاب و آرمان های انقلاب و اسلام می توانیم به یکدیگر کمک کنیم. این مرجع تقلید با تذکر به وزیر ارشاد در مورد منصبی که به دست آورده است، گفت: کار ارشاد به وسعت کل  دنیا است، این فرصتی که برای شما به وجود آمده است را باید مغتنم بشمارید. وی در پایان گفت: در مورد انتخاب کابینه جدید وزار، روحانیت پیگیر بودند و مجلس را رصد می کردند.
 
 
 
وزارت ارشاد در تبیین معارف دینی کمک کند/ کار در ارشاد سبک شمرده می شود
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با بیان این که وزارت ارشاد می تواند در تبیین معارف دینی کمک کند، گفت: اقدامات لازم در ارشاد می تواند کمکی بزرگ به دین و اسلام باشد.
حضرت آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی در دیدار سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامگاه امروز چهارشنبه در بیت معظم له برگزار شد با اشاره به اینکه کار وزارت ارشاد مهم است و ممکن است مردم توجه زیادی به این موضوع نداشته باشند، اظهار داشت: در وزارت ارشاد می توان امر به معروف و نهی از منکر را داشت، این وزارتخانه می تواند در تبیین معارف دینی کمک کند. وی ادامه داد: این وزارتخانه اگر بتواند فعالیت خوبی داشته باشد مؤثر خواهد بود که تا به امروز این امر را شاهد نبودیم. حضرت آیت الله صافی گلپایگانی تأکید کرد: چنانچه وزارت ارشاد بتواند خدمات خوبی را ارائه دهد حتما مورد رضایت ولی عصر(عج) خواهد بود، وزیر ارشاد می تواند در موارد مختلف نقد داشته و تحول بزرگی را در ارشاد ایجاد کند، وزارت ارشاد یک وزارتخانه بسیار مهم است. وی یادآور شد: راه های مختلفی برای حل مشکلات در زمینه فرهنگ وجود دارد، برای نمونه در بخش کتاب می توان نظارت را قوی تر کرد تا مبادا کتاب هایی بی محتوا و بی ربط چاپ شود، البته نباید فراموش کرد که حوزه وزارت ارشاد بسیار گسترده است و کنترل آن سخت است. حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ابراز داشت: اقدامات لازم در ارشاد می تواند کمکی بزرگ به دین و اسلام باشد، کار در وزارت ارشاد سبک شمرده می شود و این امری درست نیست، البته دولتی ها باید به ارشاد کمک کنند. وی در پایان با انتقاد از مطالب رسانه ها، گفت: وزیر ارشاد باید در همه عرصه ها آگاهی داشته باشد، اکثر رسانه مطالبی را منتشر می کنند که درست نیست، گاهی اوقات بنده با مطالعه برخی مطالب روزنامه و  رسانه ها می خواهم گریه کنم، وقتی این مطالب منتشر شده را می خوانیم این سؤال پیش می آید که فرهنگ ما به کجا رفته است.
 
 
 
 
هنر در قالب موازین شرعی می تواند نشاط اجتماعی ایجاد کند
مدیر حوزه های علمیه گفت: در بحث هنر می توان جدای از یک رویکرد سیاسی با یک تدبیر به نشاط اجتماعی رسید، در واقع از قالب هنر در قالب موازین شرعی می توان یک نشاط اجتماعی ایجاد کرد بدون آنکه حتی از یک خط قرمز اختلافی عبور شود.
آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بعدازظهر امروز در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد با اشاره به اینکه ظرفیت های زیادی برای ارتباط بین ارشاد و حوزه وجود دارد، اظهار داشت: امروز در بخش هایی چون مجموعه مجلات حوزه که مجوزات را از حوزه می گیرد می توان محورهای اتصالی را داشت.
وی ادامه داد: مراکز تخصصی و آموزشی قم است که در پانزده رشته اجرا می شود و همچنین مؤسسات فقهی در قم یکی دیگر از مقولاتی است که می توان از ظرفیت آن استفاده کرد، از دیگر بخش ها می توان به مراکز فرهنگی و پژوهشی و انجمن های فرهنگی هنری حوزه اشاره کرد که نیازمند رشد هستند و این ارتباط می تواند مؤثر باشد. مدیر حوزه های علمیه تأکید کرد: مدیریت های استانی که حدود ۶٠٠ مدرسه در کل کشور است می تواند حلقه وصل خوبی بین حوزه و ارشاد باشد، در این میان طرح های هجرت و امین که به صورت شبکه ای در کشور در حوزه های علمیه برپا می شود ظرفیت خوبی است. آیت الله اعرافی یادآور شد: ارشاد حوزه های ارتباطی فراوانی با حوزه دارد، یکی از این نمونه ها شورای فرهنگ عمومی انقلاب است، همچنین کانون های مساجد یکی دیگر از مراکز ارتباطی با حوزه است، در ضمن اسناد مصوبه شورای انقلاب فرهنگی از دیگر موارد اتصال ارشاد و حوزه به شمار می رود. وی افزود: در بحث هنر می توان جدای از یک رویکرد سیاسی با یک تدبیر به نشاط اجتماعی رسید، در واقع از قالب هنر در قالب موازین شرعی می توان یک نشاط اجتماعی ایجاد کرد، بدون آنکه حتی از یک خط قرمز اختلافی عبور شود. مدیر حوزه های علمیه ابراز داشت: در نظام فرهنگی انجمن های فرهنگی جان تازه را به خاطر منابع مالی یا انسانی ندارند که باید به آن هم توجه شود، از سویی دیگر محور مهم دیگر ما این است که در ارشاد یک نگاه فلسفی شسته و رفته وجود داشته باشد، در این میان ما می توانیم در مباحث تولیدات فکری از حوزوی ها استفاده کنیم. آیت الله اعرافی در پایان گفت: در حوزه تحقیقات فرهنگی از قبیل سبک زندگی، جای کار وجود دارد اما حوزه هم در این موارد هم افزایی می کند، ما می توانیم افراد مرتبط با موضوعات مختلف را در اختیار ارشاد بگذاریم.
 
 
 
 
 
وزارت ارشاد نباید وارد مسائل سیاسی و حزبی شود/ ارتباط ارشاد با حوزه علمیه تقویت شود
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که وزارت ارشاد باید از ورود به مسائل سیاسی و حزبی خودداری کند، گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات ارشاد باید ارتباط با حوزه باشد.
حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی عصر امروز چهارشنبه(هشتم شهریور ماه) در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مشخص است که شما با زوایای این وزارتخانه آشنا هستید، اظهار داشت: وزارت ارشاد یکی از حساس ترین وزارتخانه‌ها است، نظام جمهوری اسلامی ایران از جمهوریت و اسلام تشکیل شده است، جمهوریت از سوی دیگران انجام می‌شود اما اسلامیت آن باید توسط وزارت ارشاد انجام شود، حوزه‌های هشت گانه ارشاد نشان می‌دهد که این حوزه جای فعالیت زیادی دارد، برخی از این حوزه‌ها نسبت به دیگر حوزه‌ها آسیب پذیرتر است. وی تأکید کرد: یکی از مسائل حساس در این حوزه کتاب و نشر است، کسانی باید باشند که کتاب را بخوانند و نظر بدهند، زیرا کتاب می‌تواند داروی شفابخش و در عین حال سم مهلک باشد، کسانی هستند که ممکن است یک کتاب بنویسند اما فقط داخل یک صفحه سم خود را بریزند و عده‌ای را گمراه کنند. این مرجع تقلید در ادامه افزود: در دوران طاغوت کتابی به عنوان جامعه شناسی تدریس می‌شد، جامعه شناسی غربی بود که تنها در یک صفحه آن درباره دین نوشته شده بود، در این کتاب نشان داده می‌شد که دین تنها تراوش از ذهن انسان است، کتاب را همین یک صفحه مسموم کرده بود و کسی که این کتاب را می‌خواند گرفتار شک و تردید در اصالت مذهب می شد. حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: امروز تعداد تولید کتاب‌ها زیاد شده است و همین امر کار نظارت را سخت کرده است. فضای مجازی امروز کار را سخت‌تر از همه کارها کرده است، رؤسای فضای مجازی در خارج هستند، امروز با یک وسیله چون موبایل می‌توان اطلاعاتی را به سرعت نشر داد، این وسیله خوب است اما راه استفاده آن هم شرط است، تنها راه استفاده صحیح از این وسیله ایجاد شبکه ملی فضای مجازی است تا مردم اطلاعات درست و مفید را در این شبکه ببینند و اطلاعات غلط را نبینند، ضمانت آمدن مردم به سوی این شبکه این است که دسترسی به این شبکه را آسان کنید، اما دسترسی به آن فضا را سخت کنید، به این معنا که پهنای باند در این وسیله را سریع و در شبکه خراب سخت کنید. وی تأکید کرد: بیگانگان در این فضا جنایت می‌کنند، زیرا با وجود این وسیله هر گونه اطلاعات را وارد می‌کنند و تجزیه و تحلیل‌های خود را در آن ارسال می‌کنند، افراد مطلع به ما گفتند فضای مجازی در دسترس کودکان با بزرگسالان فرق می‌کند و این در حالی است که در داخل کشور ما همه گروه‌های سنی از یک فضا استفاده می‌کنند، یک گروه از سوی ما در حال بررسی فضای مجازی هستند و به گوش ما رسیده است که در مورد قرآن، دین، رهبری و مراجع بدگویی می‌کنند. این مرجع تقلید یادآور شد: در این فضا اتفاقات سیاسی و بداخلاقی موج می‌زند، دولت هنوز تصمیمات جدی درباره این فضا نگرفته است، این فضا می‌تواند بنیان کشور را از بین ببرد، این فضا سریعا باید مورد مطالعه قرار گرفته و چاره‌اندیشی شود. رسانه‌ها مهم هستند، در برخی رسانه ها آمده است که جشن قهوه با حضور هم جنس بازان با مجوز صنعت و معدن برگزار می‌شود و این نشان می‌دهد که رسانه‌ها می‌توانند غوغا کنند، پس باید توجه جدی به این حوزه شود. حضرت آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: مسائل سیاسی نباید وارد وزارت ارشاد شود، ارشاد نباید وارد مسائل جناحی شود، البته شجاعت وزیر ارشاد می‌طلبد که در مقابل این فشارها ایستادگی کنند، روشنفکری‌های افراطی امروز باید مورد توجه قرار گیرد، اگر این روشنفکری که یک فرهنگ غربی است، نفوذ کند یکی از آسیب‌ها است، ما باید در مقابل این تفکرات بایستیم و مقابله با آن شود. وی ادامه داد: آسیب دیگر پراکندگی کار ارشاد است زیرا حوزه کار ارشاد بسیار وسیع است و از این رو نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق است، یک زمانی حوزه از وزارت ارشاد اسلامی ناراحت بود و درخواست داشت از این وزارتخانه نام ارشاد و اسلامی برداشته شود. یکی از مهم‌ترین اقدامات ارشاد باید ارتباط با حوزه باشد، شما خود عضو حوزه بوده اید و از این رو می‌توانید در هر هشت حوزه ارشاد از حوزه علمیه بهره ببرید.
 
 
 
 
وزارت ارشاد به بازار نشر نظارت بیشتر کند/هیأت علمی در وزارت ارشاد ایجاد شود
حضرت آیت الله سبحانی در دیدار وزیر ارشاد بر نظارت هر چه بیشتر بازار نشر تاکید کرد و خواستار ایجاد یک هیأت علمی برای نظارت بیشتر برکتاب های داخلی شد.
حضرت آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امیدوارم امسال سالی بهتر برای دولت نسبت به سال گذشته باشد، اظهار داشت: وزارتخانه ای که بتواند با حوزه ارتباط بیشتری داشته باشد تنها وزارت ارشاد است، زیرا سایر وزارتخانه حوزه فعالیتی آنها با ما متفاوت است.

وی ادامه داد: کلمه فرهنگ دیگر معنای اولیه خود را ندارد، مراد من از کلمه فرهنگ عقاید مردم است، کتاب  در همه خانه ها می رود از این رو کتابی که بتواند سازنده باشد مشکلی ندارد اما کتابی که فضای مسموم داشته باشد مشکل زا خواهد بود، بنابراین بروی نشر کتاب دقت کنید که این امر هم نیازمند ایجاد یک هیأت علمی است.

حضرت آیت الله سبحانی یادآور شد: امروز در برخی روزنامه ها و کتاب ها مطالبی نوشته می شود که انسان نمی داند چگونه این مطالب امکان چاپ پیدا می کند، یک موضوع که ارشاد باید به آن توجه کند موضوع چاپ کتاب ادیان دیگر است که باید دقت کرد که مطالبی در مقابله با تشییع چاپ نشود.

وی تاکید کرد: یکی از معظل های امروز ما سرانه پایین کتاب خوانی است، بسیاری از کتابخانه های ما در حال تغییر شغل هستند از این رو باید یک جلسه کارشناسی در مورد این موضوع برپا شود تا بتوان سرانه مطالعه را بالا برد، امروز یک ملت کتاب خوان موفق خواهد بود.

این مرجع تقلید ابراز داشت: در هرجایی که نشریه و محتوا زیاد است و خواننده هم دارد سطح فرهنگی آن جامعه بالا خواهد بود، بنابراین شما باید از اصحاب فکر استفاده کنید و در یک همایش با حضور صاحبان نشر این مشکل را حل کنید.

وی در پایان گفت: با وجود امکاناتی که ارشاد دارد باید به صنعت کاغذ و ناشران کمک کنند تا آنها دلگرم به کار بشوند.

 
 
آبروی ما از آبروی حوزه است/ نیازمند دعا و راهنمایی مراجع هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی با این مرجع تقلید دیدار و گفت و گو کرد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز چهارشنبه (۸ شهریور ماه) در دیدار با  آیت الله مکارم شیرازی که در قم برگزار شد با تشکر از پیام‌های تبریک مراجع اعظام تقلید برای وزارتش، اظهار داشت: امیدوارم دوران خدمتتم زمانی برای خدمت به تشیع و اسلام باشد چرا که من خودم را فرزند حوزه می‌دانم. وی در ادامه بیان کرد: من از دوران سیزده سالگی وارد حوزه شدم عملا به صورت پیوسته در قم در حال رفت و آمد بودم و شاگردی حوزه امام صادق(ع) را داشتم، شاید این فرصت باشد که در ارشاد بتوانیم به اهل بیت(ع) و فرهنگ اسلامی خدمت کنیم، ما باید به خون شهداء احترام بگذاریم و هر مسؤولیتی باید با نگاه خدمت به دین باشد. وزیر ارشاد  افزود: مسؤولیت در این سمت سنگین‌تر است و ما نیازمند دعای شما هستیم، راه ما سنگین است و نیازمند دعای مراجع عظام و راهنمایی این عزیزان هستیم. صالحی تأکید کرد: در وزارت ارشاد هشت حوزه فعالیت داریم که ابتدای آن حوزه دین است و سازمان اوقاف، حج و زیارت، قرآن و عترت، کانون فرهنگی هنری مساجد و بنیاد امام رضا(ع)  در این راستا فعالیت می‌کنند حوزه دوم ما حوزه فرهنگ است که معاونت فرهنگی و هنری یعنی نشر و کتابت ادبیات، صنعت چاپ اقوام ایرانی، نهاد کتابخانه‌های عمومی، انجمن مفاخر فرهنگی شورای فرهنگ عمومی کشور و … جزء آن هستند. حوزه و روحانیت اگر چیزی در زمینه فرهنگ مطالبه دارند به ما بگویند وی خاطرنشان کرد: حوزه سوم ما سینما است، که شامل مرکز رسانه‌های دیجیتال و بازی‌های رایانه‌ای پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات از حوزه‌های ارشاد در زمینه فعالیت سینما است، در رابطه با فعالیت ما در خارج از کشور هم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حال فعالیت است و ما همچنین حوزه حمایتی ارشاد از بیمه فعالان هنری و قرآنی برای اعضاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داریم. وزیر ارشاد ادامه داد: یکی دیگر از مجموعه‌های دیگر ما مجموعه‌های تک منظوره یا چندمنظوره هستند که می‌توانند در میان عموم مردم کار کنند. ارشاد یک مجموعه بسیار متنوع است، ما پنج سازمان یا معاونت همراه در حوزه دین در وزارت ارشاد داریم. ما باور داریم که این هشت حوزه ارشاد دارای ظرفیت‌های زیادی است و ما باید از آنها نهایت استفاده را داشته باشیم. صالحی عنوان کرد: آبروی ما از آبروی حوزه است و از اینکه بخواهد اتفاقی در این دوره بیفتد جلوگیری می‌کنیم، امروز مسؤولیت ما سنگین‌تر شده است و نیازمند همراهی بیشتر هستیم و ما درصددیم که نقطه اتصال دین و فرهنگ به همراه حوزه و روحانیت را داشته باشیم، ما در بخش نظرات و بخش عملیاتی نیازمند کمک هستیم. حوزه و روحانیت اگر چیزی در زمینه فرهنگ مطالبه دارند باید به ما بگویند.

قم شهری در تراز انقلاب/ یکی از مکان های مهم ما در فرهنگ عمومی شهر قم است
صالحی گفت: در حوزه فرهنگ عمومی باید اتفاقات مهمی رخ دهد و یکی از مکان های مهم ما در فرهنگ عمومی شهر قم است که در تراز انقلاب اسلامی است،
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با آیت الله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه بیت آیت الله سعیدی از شهدا و خدمتگزاران انقلاب هستند، اظهار داشت: ایشان و خانواده بزرگوارشان خدمات زیادی را به این کشور کردند و در زمان حضورشان در تولیت مقدس آستان حضرت معصومه(س) نیز اقدامات خوبی را داشتند.
وی ادامه داد: ما در رابطه با ارتباط با آیت الله سعیدی دو هدف را دنبال می کنیم، ابتدا حرم کریمه اهل بیت(ع) بعد از امام رضا(ع) نقطه توجه شیعیان است و یکی از کانون های زیارت و توجه مردم است، از این رو ارشاد در مناسباتی که با دین دارد در توجه به آستان های مقدس به ویژه حرم حضرت معصومه(س) باید تعاملاتی را با این آستان داشته باشد، بنابراین در چهارچوب گفت و گوها و جلسات مشترک امید است بتوانیم روابط منسجم تری داشته باشیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امروز ما مراسم دهه کرامت را از سوی وزارت ارشاد داریم که شامل حرم حضرت معصومه(س) نیز می شود و این جشن یک نقطه ارتباط بین ارشاد با تولیت این آستان است اما ارتباط ما باید در زوایای دیگر امتداد پیدا کند تا در هویت دینی و معرفتی ما افزایش بیشتری ایجاد شود. صالحی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط با تولیت آستان حضرت معصومه(س) باید اتفاقات مشترک را داشته باشد و رقم بزند. وی افزود: موضوع بعدی ما مربوط به شورای فرهنگ عمومی است، این شورا به عنوان یک شبکه شریانی تأثیرگذار است، آیت الله سعیدی و استاندار قم جلساتی خوبی را در این بخش داشته اند، در حوزه فرهنگ عمومی باید اتفاقات مهمی رخ دهد و یکی از مکان های مهم ما در فرهنگ عمومی شهر قم است که در تراز انقلاب اسلامی است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: خیلی از سنت و آیین ها اگر در قم جا بیفتد می تواند در کشور تأثیرگذار و الگو باشد، در واقع قم می تواند در رایطه با فرهنگ عمومی تأثیر زیادی  داشته باشد، امید است جلسات شورای فرهنگ عمومی با یک تعامل بهتر برگزار شود.

 





دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


9 + = 12