رموز موفقیت مبلغان دینی از نگاه آیت الله وحید خراسانی

1/ آیت الله وحید خراسانی
حضرت آیت الله وحید خراسانی با بیان این‌که اخلاص در هدایت شرط جذب مردم است، گفت: انسان باید از کسانی پیروی کند که از ابتدا تا انتهای خدمات خود هیچ اجر و پاداشی را طلب نمی‌کنند.
 حضرت آیت‌الله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید در درس تفسیر در مسجد اعظم قم ، و در ادامه تفسیر سوره مبارکه یاسین با اشاره به آیه «اتَّبِعُوا مَن لاَّ یَسْأَلُکُمْ أَجْرًا وَ هُم مُّهْتَدُونَ»، گفت: اخلاص در هدایت شرط جذب مردم است و کسانی که مردم را به دین دعوت می‌کنند نباید از آنها مزدی بخواهند.
این مرجع تقلید با بیان این‌که کسانی که مردم را هدایت می‌کنند باید خودشان هدایت شده باشند، ابراز کرد: از کسی باید تبعیت کرد که خود بدون هوس باشد.
این مفسر قرآن با اشاره به این‌که مطلوب انسان در انجام کارهای نیک باید رضای الهی باشد، اظهار کرد: هر کاری که کسی می کند برای اجر است و به دنبال مال، مقام و یا راحت نفس است.
حضرت آیت الله وحید خراسانی ادامه داد: کسی که مشکلی را از مردم برطرف می کند برای این است که مردم نیز در مقابل مشکلی را از او حل کنند و یا به مقام و منزلتی در میان مردم برسد.
وی با اشاره به آیات قرآن تأکید کرد: انسان باید از کسانی پیروی کند که از ابتدا تا انتهای خدمات خود هیچ اجر و پاداشی را طلب نمی‌کنند.
این مرجع تقلید با بیان این‌که حضرت علی(ع) این‌گونه بود و کارهای خود را برای رضای الهی و بدون چشم داشت انجام می‌داد، افزود: مطلق‌الاجر آرامش نفس است.
این مفسر قرآن با اشاره به این‌که در آیه فوق هم اثبات وجود دارد و هم نفی، ابراز کرد: اثبات آیه و هم مهتدون است یعنی از کسی تبعیت کن که در راهی که می‌روی خود به مقصد رسیده باشد.

حضرت آیت الله وحید خراسانی ادامه داد: جهت نفی آیه «لاَّ یَسْأَلُکُمْ أَجْرًا» است، یعنی کسانی که مردم را به دین هدایت می‌کنند نباید اجری طلب کنند.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


+ 7 = 13