دشمنان نیز به عظمت سخنان امیرالمؤمنین(ع) معترف هستند
گروه اندیشه: رئیس بنیاد نهجالبلاغه با بیان اینکه دشمنان نز به عظمت سخنان امیرالمؤمنین(ع) معترفند، گفت: آیتالله شهرستانی از کنسولگری بغداد نقل میکرد اروپاییها گفتهاند اگر روزی اعلام شود امام علی(ع) در مسجد کوفه سخنرانی میکند ما قبل از شما مسلمانان مسجد را پر میکنیم زیرا میخواهیم پاسخ سوالات خود را از ایشان بگیریم.
آیتالله سیدجمالالدین دینپرور، رئیس بنیاد نهجالبلاغه در مراسم اختتامیه دورههای کارگاهی روش تدریس نهجالبلاغه که عصر دیروز، ۲۶ شهریورماه در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه هنوز در مورد بسیاری از سخنان امام علی(ع) در نهجالبلاغه در موضوعات مختلف سیاسی، اخلاقی، تاریخی، معاد و خداشناسی کاری صورت نگرفت است، گفت: امیرالمؤمنین(ع) در شرح آیه الهاکم التکاثر خطبه های بسیار تکان دهنده در مورد معاد و منازل پس از مرگ دارند که ابن ابی الحدید میگوید این خطبه را هزار بار خواندم و هربار اثر جدیدی در من گذاشت و مرا متوجه عالم آخرت کرد.
آیتالله دینپرور همه فعالیتهای خود را لطف خداوند دانست و با اشاره به اینکه منشأ این فعالیتها از علامه امینی بوده است، ادامه داد: در زمان طلبگی خدمت ایشان رسیدیم و از ایشان شنیدیم که فرمودند: در نجف در حال تحصیل و تدریس بودم که به حرم امیرالمومنین رفتم و از ایشان خواستم که کاری به ما بدهند، بعد از اینکه از حرم خارج شدم فکر تالیف الغدیر به ذهنم خطور کرد و من هم بعد از شنیدن این داستان گفتم چقدر خوب است حضرت کاری هم دست ما بدهند و از آنجا بود که بدون هیچ مقدمهای روی کاغذ نوشتم بنیاد نهجالبلاغه و کار از همان جا شروع شد.
رئیس بنیاد نهجالبلاغه با اشاره به برگزاری اولین بزرگداشت هزارمین سال تألیف نهجالبلاغه اضافه کرد: آن زمان در سال ۶۰ که فکر برگزاری این مراسم افتادیم زمان حمله عراق به ایران و فتنههای منافقان بود اما وقتی از امام اجازه گرفتیم ایشان در همان زمان پیام دادند و با پیام ایشان نهج البلاغه از انزوا بیرون آمد، مردم بیش از پیش با نهجالبلاغه آشنا شدند و این مراسم تا ۱۵ کنگره ادامه یافت.
سخنان امام علی(ع) در نهجالبلاغه متناسب با زمان ماست
آیتالله دینپرور در ادامه به ویژگی خاص سخنان امام علی(ع) در نهجالبلاغه اشاره کرد و با بیان اینکه دشمن در طول تاریخ تلاش کرده است تا این کتاب را از عظمتش جدا کند، ادامه داد: ۹۹ درصد سخنان امام علی(ع) در زمان حکومت ظاهری ایشان ایراد شده است و این ویژگی خاص نهجالبلاغه است که با زمان ما تناسب دارد.
نهجالبلاغه امروز در سازمان ملل مطرح است
رئیس بنیاد نهجالبلاغه با بیان اینکه امروز با وجود تلاش دشمنان نهجالبلاغه و عهدنامه امام علی(ع) با مالک اشتر در سازمان ملل که بسیاری از سردمداران آن صهیونیست هستند، مطرح است، اظهار کرد: من از آقای ظریف پرسیدم و ایشان گفت هنوز این عهدنامه ثبت نشده است اما هرجا که سخن از حکومت و عدالت است، نام امیرالمؤمنین(ع)، نهجالبلاغه و عهدنامه امام علی(ع) مطرح میشود.
آیتالله دین پرور با نقل سخنی از آیتالله شهرستانی در رابطه با سخن اروپاییان در مورد امام علی(ع) بیان کرد: آیتالله شهرستانی از کنسولگری بغداد نقل میکرد که اروپاییها گفته بودند اگر روزی اعلام شود امام علی(ع) در مسجد کوفه سخنرانی میکند ما قبل از شما مسلمانان مسجد را پر میکنیم زیرا میخواهیم پاسخ سوالات و مشکلات بسیار خود را از ایشان بگیریم.
وی در ادامه با بیان اینکه نه تنها دوستان بلکه دشمنان به عظمت سخنان امیرالمؤمنین(ع) معترف هستند به داستان دیگری در همین موضوع اشاره کرد و ادامه داد: سالها پیش دانشمندی مسیحی در سفر هند با سلطان الواعظین شیرازی همسفر بوده است که از وی میپرسد: آیا در کرات دیگر هم موجود زندهای هست؟ و سلطان الواعظین شیرازی با استناد به سخن امیرالمومنین(ع) میگوید: در کرات دیگر شهرهایی مانند شهرهای شما وجود دارد و این چنین است که دوست و دشمن درباره نهجالبلاغه اقرار و اعتراف دارند.
امام علی(ع) حق بزرگی به گردن ما دارند
آیتالله دینپرور با اشاره به جمعآوری ۷۰ هزار خطبه، نامه و کلمات قصار از هشت هزار منبع و چاپ آنها در ۳۰ مجلد اظهار کرد: این تعداد احادیث تنها مواردی است که به دست ما رسیده و با این حال امام علی(ع) حق بزرگی بر ما دارند و آن حق این است که از سخنان ایشان در مسائل مختلف زندگی استفاده کنیم.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در گذشته ۴۰ خطبه امام در بین مردم رایج بوده است، گفت: هرکس تا جایی که میتواند باید با شرکت در جلسات، کلاسها و مطالعه کتابها با نهجالبلاغه مانوس شود چراکه هرکس با نهجالبلاغه مانوس شود خسته نمیشود و هر روز شیرینی کار با نهجالبلاغه را احساس میکند.
اخبار مرتبط

گزارشى از خانه حضرت زهرا(سلام الله علیها)
در مدینه منوره، شهر پیامبر(صلی الله علیه و آله)، تنها یک خانه بود که رسولبیشتر بخوانید

امام شناسی حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)
شناخت امام و امامت از مهمترین مسائلی است که در قرآن و منابع روایی بدانبیشتر بخوانید