آیت الله العظمی جوادی آملی:کشورمنهای روحانیت سقوط می کند
به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له در دیدار دکتر قالیباف شهردار تهران،که در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزارشد در سخنانی استفاده صرف از علوم تجربی را در اداره امور ناکافی دانستند و اظهار داشتند: در دوره ای زندگی میکنیم که قدرت علم در دست حس و تجربه است. آنچه در غرب یا در برخی از دانشگاهها میبینید تماماً دانشهایی است که بر محور حس و تجربه است و کارآمدی حس و تجربه نه برای انسان کافی است، نه برای شهر انسان و نه برای کشور انسان، زیرا بخش مهمّ امور انسان را علوم تجریدی تشکیل میدهد نه تجربی.
ایشان کارآمدی دین در عرصه های مختلف تاریخی از جمله دوران دفاع مقدس را مورد اشاره قرار دادند و بیان داشتند:این کشور مدیون کربلا، قرآن،عترت ودین است؛ اگر دین باشد پیروزی حاصل می شود.
معظم له یادآورشدند:همه خطرات و سقوط دوران قبل برای این بود که کشور منهای روحانیت بود وامام حسین(علیه السلام) بود،کشور منهای مسجد و حسینیه بود، اما وقتی دین آمد همه چیز زنده شد؛ این کارآمدی دین است و این کارآمدی را دین از خود قرآن و عترت به ما آموخت.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به کلام حضرت امیر(ع) در نهج البلاغه، مردم را ستون سیاست و مملکت دانستند و گفتند:همانطور که شریعت اسلامی ستونی دارد که «الصلاه عمود الدین»، همانطور سیاست اسلامی ستونی دارد؛ مردم ستون سیاستاند، مردم, ستون مملکتاند، امام علی علیه السلام فرمود ستون دین و سیاست دین، مردماند.
*مردم را کمیته امدادی اداره نکنیم
معظم له ادامه دادند: با مردم درست سخن بگوییم، نیاز مردم را تشخیص بدهیم و نیاز آنان را برابر با فهم و شعور آنها بدهیم،کار مردم را به دست مردم بدهیم ومردم را کمیته امدادی اداره نکنیم چرا که مردم با آزادی میخواهند زندگی کنند با کرامت زندگی کنند نه با صدقه، کاری که از دست مردم میآید از آنها کمک بگیریم.
این مفسر قرآن بیان داشتند:نگوییم ما برای آنها کار میکنیم بگوییم شما چه کار دارید، ما پیشنهاد میدهیم شما پیشنهاد بدهید با هم کار بکنیم. مردم آبرو میخواهند حیثیت میخواهند حرمت میخواهند کریمانه اداره کردن، حرمت هر کسی را داشتن، با آبرو مردم را تأمین کردن،صدقه ندادن این مردم را بالا میآورد.
حضرت آیت الله جوادی آملی دربخش دیگری از فرمایشات خود، با بی اثر دانستن تحریم های غرب بر علیه مردم ایران، برخی ضعف های مدیریتی را مورد اشاره قرار دادند وگفتند: ما به لطف الهی در کشوری زندگی میکنیم که هم از نظر مسائل کشاورزی چهار فصل است، دریا داریم، جنگل داریم، معادن داریم، ما یک صدم جمعیت دنیا هستیم ولی یازده درصد منابع در دست ماست، ما هزارها هکتار زمینهای آماده تحت کشت داریم که باران دارد ابر دارد زمین نرم است کنار دریاست ولی علوفه که انرژی هستهای نیست علوفه را هم داریم وارد میکنیم! به لطف الهی ما همه چیز داریم، حالا که همه چیز داریم نباید نگران چیزی باشیم.
بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی معظم له،ایشان خاطر نشان کردند: چرا دانشجویان، هنرمندان، این متفکّران نباید صاحبنظر باشند و مشکلات نسل خودشان را حل بکنند؟ منتظر شغلاند نباید این طور باشد، بیکارند نباید این طور باشد؛ تجربه نشان داده که کشور را یا زهرا، یاحسین و حسینیه ها هستند که در روز خطر حفظ می کند، مردمی که معتقد به شهادتاند این کشور را حفظ میکنند.
اخبار مرتبط
سخنرانی منتشر نشده از امام موسی صدر درباره حضرت زهرا(س)
«فاطمه و نماز» عنوان سخنرانی امام موسی صدر است که به مناسبت ایام ماه جمادیبیشتر بخوانید
حضرت خدیجه، اولین شیعه علی علیهالسلام
خدیجه بانویی عاقل و شریف بود. به اضافه آنچه خداوند از بزرگواری و خیر نسبتبیشتر بخوانید