عضو اتاق فکر تبلیغ : مراجع تقلید از خدشهدار شدن چهره امر به معروف جلوگیری کردند
حجت الاسلام سید محمد محسن دعایی عضو اتاق فکر تبلیغ استان خراسان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک آموزه سیاسی و اجتماعی است، بنابراین این اصل در همه ارتباطات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مصداق و موضوع دارد.
وی افزود: در همه سطوح امر به معروف و نهی از منکر مراحل مختلفی وجود دارد، دوست داشتن معروف و نفرت از منکر و برخورد منطقی از مراحل مختلف امر به معروف و نهی از منکر در همه سطوح است.
مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم اسلامی مشهد با اشاره به طرح حمایتی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: خوشبختانه بعد از ۳۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی نمایندگان مردم این طرح را مورد بررسی قرار دادند که امری بسیار مهم و ضروری است، اما باید دقت لازم را داشته باشند که دایره دیدشان را وسعت ببخشند و به منکرهای اساسی و مؤثر جامعه بپردازند و طرح مصوب آنها از ضمانت اجرایی برخوردار باشد.
وی با اشاره به آیات قرآن، حوزههای علمیه و مبلغان دینی را بالاترین مسؤولان این اصل مهم دینی دانست و تأکید کرد: حوزهها، مبلغان و پژوهشگران حوزوی باید با سازماندهی و پژوهشهای گسترده امر به معروف و نهی از منکر را به همه اقشار و سطوح مختلف جامعه تحمیل کنند و با ارائه راهکارهای کاربردی به این اصل مهم بپردازند.
حجتالاسلام دعایی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه صدا و سیما دانشگاه عمومی است تصریح کرد: صدا و سیما بالاترین نقش را میتواند در شناخت معروف و منکر بازی کند اما متأسفانه در بسیاری مواقع به عکس عمل کرده است، دعوی فرهنگ اسلامی جدایی مرد و زن نیست بلکه حفظ شأن آنها است اما در برنامههای گسترده صدا و سیما دقیقا منکرات جای معروفات را گرفته است و ارتباط مرد و زن در آن یک فعل بسیار عادی محسوب میشود.
وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما افزود: این سازمان بسیار مهم و مؤثر در عرصه فرهنگ به جای اشاعه بحثهای آموزشی و تشویقی در عرصه رزق حلال، ازدواج آسان و سبک زندگی اسلامی به موسیقیهای حرام و وجود زندگیهای رویایی و غیر قابل دسترسی میپردازد که بدون تردید تأثیراتی به خلاف زندگی اسلامی بر جامعه میگذارد.
این کارشناس دینی با اشاره به اسید پاشی اخیر در اصفهان آن را یک جنایت ضد انسانی توصیف و تأکید کرد: این اتفاق یک توطئه خطرناک دشمنان برای ایجاد یک فتنه دیگر در کشور بود که متأسفانه برخی مسؤولان نیز فریب این جریان را خوردند ولی قوه قضائیه و مراجع تقلید عظام از خدشه دار شدن چهره امر به معروف و نهی از منکر جلوگیری کردند.
وی در پایان از منحصر کردن این اصل در امور فردی انتقاد کرد و ابراز داشت: امر به معروف و نهی از منکر باید از سطوح بالای کشور آغاز شود تا در سطوح پایین و افراد عادی نیز به نتیجه برسد به طور مثال سیستم بانکداری کشور سیستم ظالم و ربوی است که نهی از این منکر بزرگ به عهده مسؤولان ذی ربط خواهد بود.
اخبار مرتبط
سخنرانی منتشر نشده از امام موسی صدر درباره حضرت زهرا(س)
«فاطمه و نماز» عنوان سخنرانی امام موسی صدر است که به مناسبت ایام ماه جمادیبیشتر بخوانید
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار صدها تن از زنان فرهیخته و فعال کشور:
زنان در اتفاقات اخیر در دهان دشمنان زدند/ غرب متجدد نسبت به مسئله زن جنایتبیشتر بخوانید