فلسفه بعثت انبیاء و رازهای نیازمندی جامعه به آن
فلسفه بعثت انبیاء و رازهای نیازمندی جامعه به آن:
یکی از پرسش هایی که می تواند در جوامع اسلامی و برای مسلمانان مطرح شود و ذهن آنان بویژه جوانان را به خود مشغول نماید این است که چه علتی برای بعثت انبیاء وجود دارد و چرا افرادی برای مقام نبوت بر انگیخته می شوند و حالا که اینها مبعوث می شوند وظیفه آنان چیست و آمده اند تا برای مردم چه کنند؟
برای پاسخ به این پرسش که یک پرسش حقیقی نیز می باشد بایستی به قرآن و روایات از بیان خود رسول گرامی اسلام و حضرات معصومین مراجعه نمود تا به پاسخی مناسب دست یافت که در اینجا به نمونه هایی از آن اشاره می نماییم.الف) دعوت مردم به سوی خدا:
یَأَیُّهَا النَّبِىُّ إِنَّآ أَرْسَلْنَکَ شَهِدًا وَ مُبَشِّرًا وَ نَذِیرًا ) * (وَ دَاعِیًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَ سِرَاجًا مُّنِیرًا ) الأحزاب:۴۵ و ۴۶/۳۳)
اى پیامبر، ما تو را به سِمَت گواه و بشارتگر و هشداردهنده فرستادیم * و دعوتکننده به سوى خدا به فرمان او، و چراغى تابناک.
قُلْ هَذِهِى سَبِیلِى أَدْعُواْ إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِیرَهٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِى وَ سُبْحَنَ اللَّهِ وَ مَآ أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ. (یوسف:۱۰۸/۱۲)
بگو: »این است راه من، که من و هر کس پیروىام کرد با بینایى به سوى خدا دعوت مىکنیم، و منزّه است خدا، و من از مشرکان نیستم.
ادْعُ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَهِ وَالْمَوْعِظَهِ الْحَسَنَهِ وَ جَدِلْهُم بِالَّتِى هِىَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِیلِهِى وَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ. (النحل:۱۲۵/۱۶)
با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به شیوهاى که نیکوتر است مجادله نماى. در حقیقت، پروردگار تو به حال کسى که از راه او منحرف شده داناتر، و او به حال راهیافتگان نیز داناتر است.
یکی از القاب رسول گرامی اسلام عبارت است از (داعی) و در روایت این چنین وارد شده است که راز تلقب آنحضرت به این لقب همان فلسفه نبوت است .
الأمالی – الشیخ الصدوق – ص ۲۵۶٫ بحار الانوار: ۱۶/۹۴ ح ۲۸٫
فقال النبی ( صلى الله علیه وآله ) : أما محمد فإنی محمود فإنی فی الأرض ، وأما أحمد فإنی محمود فی السماء ، وأما أبو القاسم فإن الله عز وجل یقسم یوم القیامه قسمه النار ، فمن کفر بی من الأولین والآخرین ففی النار ، ویقسم قسمه الجنه ، فمن آمن بی وأقر بنبوتی ففی الجنه ، وأما الداعی فإنی ادعوا الناس إلى دین ربی ، وأما النذیر فإنی أنذر بالنار من عصانی ، وأما البشیر فإنی ابشر بالجنه من أطاعنی .
ب) آزاد سازی مردم از بندگی غیر خدا:
وَ لَقَدْ بَعَثْنَا فِى کُلِّ أ
اخبار مرتبط
سخنرانی منتشر نشده از امام موسی صدر درباره حضرت زهرا(س)
«فاطمه و نماز» عنوان سخنرانی امام موسی صدر است که به مناسبت ایام ماه جمادیبیشتر بخوانید
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار صدها تن از زنان فرهیخته و فعال کشور:
زنان در اتفاقات اخیر در دهان دشمنان زدند/ غرب متجدد نسبت به مسئله زن جنایتبیشتر بخوانید
نظرات بسته هستند