تحصیل ۳۰ هزار طلبه از ۱۲۰ کشور در ایران

  آمار دانش آموختگان المصطفی به ۳۰ ‌هزار طلبه از ۱۲۰ ملیت می رسد که حدود ۲۰ ‌هزار نفر از آنان، از واحدهای داخل کشور و مابقی از واحدهای خارج کشور فارغ التحصیل شده اند.

  حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، در نشستی با استاندار قم، المصطفی را نهادی حوزوی و بین المللی خواند و اظهار داشت: می‌خواهیم در گفتمان‌های علمی بین‌المللی حضوری پررنگ داشته باشیم.

وی با بیان این که اساسنامه ‌المصطفی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و هیئت امنای آن را نیز مقام معظم رهبری تعیین می‌کنند، به آمار دانش‌آموختگان این مرکز اشاره کرد و گفت: آمار دانش آموختگان المصطفی به ۳۰ ‌هزار طلبه از ۱۲۰ ملیت می رسد که حدود ۲۰ ‌هزار نفر از آنان، از واحدهای داخل کشور و مابقی از واحدهای خارج کشور فارغ التحصیل شده اند.

رئیس جامعه‌المصطفی، زمینه‌های کاری دانش‌آموختگان این مرکزرا امامت جماعت، تدریس، تأسیس مدرسه و دانشگاه، فعالیت‌های دانشگاهی و رسانه ای عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: بانک اطلاعاتی خوبی از دانش‌آموختگان تهیه شده است. همچنین دوره‌های متعددی برای نخبگان آنان برگزار می گردد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، آشناسازی ۲۰ ‌‌هزار طلبه و بیش از ۲۰ هزار نفر از فرزندان آنان با زبان فارسی، را از دست‌آوردهای عظیم المصطفی ذکر کرد و گفت: ‌المصطفی حدود ۱۵ مرکز آموزش زبان فارسی در ایران و سراسر دنیا دایر کرده است.

وی، با اشاره به شرایط کنونی جامعهالمصطفی، ابراز داشت: امروز، ۳۰ ‌هزار نفر از ۱۲۰ ملیت، در حال تحصیل در این مرکز هستند.

حجت الاسلام والمسلمین  اعرافی با بیان این حدود یک هزار نفر از فرزندان طلاب غیر ایرانی دانشجو و حدود ۷ ‌هزار نفر آنان دانش‌آموز می باشند، به فعالیت نمایندگی‌های المصطفی در مشهد، اصفهان، گرگان، قشم، تهران و تبریز اشاره کرد و ادامه داد: در جای جای دنیا، با نزدیک به یک هزار مرکز در ارتباطیم که در سه گروه تابعه، پیوسته و همکار دسته‌بندی می‌شوند. افزون بر این، در ۶۰ کشور دنیا نیز حضور داریم و به دنبال حضور در یکصد کشور هستیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به تحصیل طلاب اهل تسنن در جامعه‌المصطفی، رشته‌های تحصیلی این مرکز را مورد توجه قرار داد و گفت: حدود ۳۰۰ رشته و گرایش در ‌المصطفی تعریف شده است که نزدیک به ۱۲۰ رشته شامل رشته‌های فقه و اصول، قرآن و حدیث، فلسفه، کلام، عرفان، ادیان و مذاهب و… در حال اجراست. همچنین در کنار آموزش‌های حضوری، متقاضیان می‌توانند در دانشگاه مجازی المصطفی نیز به تحصیل بپردازند. در این دانشگاه، رشته‌های تحصیلی به چهار زبان ارائه می‌شود.

وی، در ادامه از فعالیت های مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت سخن گفت و اظهار داشت: این مؤسسه سالانه، نزدیک به ۱۲۰ دوره با حضور استادان دانشگاه، دانشجویان، ائمه جماعت و… برگزار می‌کند و بسیار پربرکت است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: در حوزه پژوهش نیز از ۲ هزار نفر پژوهشگر و نویسنده به ۴۰ زبان دنیا بهره می‌بریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که در جامعه‌المصطفی، ۱۸۰ انجمن فرهنگی و نزدیک به یکصد مجله وجود دارد، ابراز داشت: در المصطفی ۴ هزار انجمن‌ طلبگی با ۸ ‌هزار عضو، صد سایت و صد مجله نیز فعال‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی از عضویت ‌المصطفی در چندین اتحادیه دانشگاه‌های جهان سخن به میان آورد و یکی از سیاست‌های جاین مرکز را شفافیت و رسمیت‌بخشی به فعالیت‌ها عنوان کرد و بیان داشت: حرکت ما، قاعده‌مند و براساس اسناد راهبردی است. همچنین در حال تنظیم سند راهبردی برای صد کشور هستیم.

وی، با اشاره به نگاه تقریبی و تعاملی با پیروان مذاهب دیگر، تصریح کرد: در نظر داریم تربیت‌یافتگان ‌المصطفی، منحصر در فضای سنتی نباشند و در عرصه‌های جدید نیز حضور یابند. از سوی دیگر، رقبایمان را نیز زیر نظر داریم و متناسب با فعالیت‌های آنها کار می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی در پایان، ابراز امیدواری کرد که به بعد بین‌المللی قم، پررنگ‌تر از گذشته توجه  شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ صالحی‌منش، استاندار قم نیز در این نشست در سخنان کوتاهی، گفت: طلاب غیرایرانی با مردم قم عجین هستند و به این دلیل، باید تمهیدی بیندیشیم که ارتباطات خوبی بین آنان و مردم وجود داشته باشد.

براساس اعلام المصطفی، وی با اشاره به این که مسلمانان کشورهای مختلف باید از امکانات یکدیگر بهره ببرند، ابراز داشت: محصولات جامعه‌المصطفی می‌تواند اثرات مهمی در دنیا برجای گذارد.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


+ 3 = 12